Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Την ερχόμενη εβδομάδα η short list για «Σελόντα» - «Νηρεύς»


  • ixthiokalliergies--6

    • το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη θα γνωρίζουν οι επενδυτές που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για τη «Σελόντα» και τη «Νηρεύς» εάν περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά του 79,61% και του 74,98% των δύο εταιρειών αντιστοίχως. Πάντως, οι δύο προς πώληση εταιρείες ετοιμάζονται για τη λειτουργία του λεγόμενου virtual data room, για την παροχή στους υποψήφιους επενδυτές των απαιτούμενων στοιχείων έτσι ώστε αυτοί να προβούν και στον απαραίτητο οικονομικό και νομικό έλεγχο (due dilligence).
      Επίσης, οι προς πώληση εταιρείες θα προχωρήσουν και στην καταμέτρηση της βιομάζας, των ποσοτήτων ψαριών δηλαδή που διαθέτουν, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί και ει δυνατόν να επιταχυνθεί η διαδικασία του διαγωνισμού.
      Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που έχουν υποβληθεί αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους και τις δύο εταιρείες. Οι προσφορές αφορούν κάθε εταιρεία χωριστά και όχι ως ενιαίο σχήμα, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο οι δύο εταιρείες να πωληθούν σε διαφορετικούς επενδυτές η κάθε μία.
      Χθες, εξάλλου, η «Σελόντα» ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε 87,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2016 κατά 6,7%.
      Τα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου ήταν ζημίες ύψους 13,9 εκατ. ευρώ, που η «Σελόντα» αποδίδει σε κυρίως δύο παράγοντες: πρώτον στη μειωμένη ανάπτυξη βιομάζας των ιχθύων, η οποία είχε προβλεφθεί σε σημαντικό βαθμό. Η εταιρεία αναμένει το β΄ εξάμηνο να υπάρξει ταχύτερη ανάπτυξη της βιομάζας, ώστε στο τέλος του χρόνου αυτή να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα, εξέλιξη η οποία θα βελτιώσει σημαντικά τους κύριους παραγωγικούς και οικονομικούς δείκτες. Δεύτερον, στη μείωση των τιμών της τσιπούρας. Η διοίκηση της «Σελόντα», πάντως, εκτιμά ότι η αύξηση των πωλήσεων και η βελτίωση της ανάπτυξης της βιομάζας θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών από τη μείωση της τιμής της τσιπούρας.O κύκλος εργασιών του Ομίλου Σελόντα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής της περιόδου, παρουσίασε αύξηση κατά 6,7% (ανερχόμενος σε 87,9 εκατ ευρώ), ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 10,8%.
      Στη βασική δραστηριότητα του Ομίλου, την παραγωγή ιχθύων, η οποία αποτελεί το 91% του κύκλου εργασιών του, η αύξηση των ποσοτήτων πώλησης ανέρχεται σε 13,2% και της αξίας των πωλήσεων σε 10,5%.
      Το EBITDA του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασε ζημίες 13,9 εκατ. ευρώ., το οποίο οφείλεται κυρίως σε δυο παράγοντες.
      Πρώτον, στη μειωμένη ανάπτυξη βιομάζας των ιχθύων, η οποία είχε προβλεφθεί σε σημαντικό βαθμό. Κατά το β’ εξάμηνο θα υπάρξει ταχύτερη ανάπτυξη της βιομάζας, ώστε στο τέλος του χρόνου αυτή να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα. Η εξέλιξη αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τους κύριους παραγωγικούς και οικονομικούς δείκτες.
      Δεύτερον στη μείωση των τιμών της τσιπούρας, εξέλιξη που επηρεάζει τα έσοδα και κατά συνέπεια έχει επιπτώσεις στο EBITDA. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων, η προώθηση του νέου παραγωγικού μοντέλου του Ομίλου και η βελτιωμένη ανάπτυξη της βιομάζας κατά το δεύτερο εξάμηνο, θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που έχουν προκύψει από τη μείωση της τιμής της τσιπούρας.
      Η διοίκηση συνεχίζει να εφαρμόζει με συνέπεια την πολιτική αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του Ομίλου, την εγκαθίδρυση του νέου παραγωγικού μοντέλου και τη βελτίωση δομών και KPIs.

      Σελόντα: Ζημιές €13,9 εκατ. στα EBITDA εξαμήνου

      Στη βασική δραστηριότητα του Ομίλου, την παραγωγή ιχθύων, η οποία αποτελεί το 91%του κύκλου εργασιών του, η αύξηση των ποσοτήτων πώλησης ανέρχεται σε 13,2% και της αξίας των πωλήσεων κατά 10,5%.
      Σελόντα: Ζημιές €13,9 εκατ. στα EBITDA εξαμήνου
      O κύκλος εργασιών του Ομίλου Σελόντα ΣΕΛΟ -2,64%κατά το πρώτο εξάμηνο παρουσίασε αύξηση κατά 6,7% (ανερχόμενος σε 87,9 εκατ. ευρώ), ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 10,8%.
      Στη βασική δραστηριότητα του Ομίλου, την παραγωγή ιχθύων, η οποία αποτελεί το 91%του κύκλου εργασιών του, η αύξηση των ποσοτήτων πώλησης ανέρχεται σε 13,2% και της αξίας των πωλήσεων κατά 10,5%.
      Το EBITDA του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασε ζημίες 13,9 εκατ. ευρώ, το οποίο οφείλεται κυρίως σε δυο παράγοντες.
      Πρώτον, στη μειωμένη ανάπτυξη βιομάζας των ιχθύων, η οποία είχε προβλεφτεί σε σημαντικό βαθμό. Κατά το β' εξάμηνο θα υπάρξει ταχύτερη ανάπτυξη της βιομάζας, ώστε στο τέλος του χρόνου αυτή να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα, η εξέλιξη αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τους κύριους παραγωγικούς και οικονομικούς δείκτες.
      Δεύτερον στη μείωση των τιμών της τσιπούρας, εξέλιξη που επηρεάζει τα έσοδα και κατά συνέπεια έχει επιπτώσεις στο EBITDA. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων, η προώθηση του νέου παραγωγικού μοντέλου του Ομίλου και η βελτιωμένη ανάπτυξη της βιομάζας κατά το δεύτερο εξάμηνο, θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που έχουν προκύψει από τη μείωση της τιμής της τσιπούρας.
      Η διοίκηση συνεχίζει να εφαρμόζει με συνέπεια την πολιτική αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του Ομίλου, την εγκαθίδρυση του νέου παραγωγικού μοντέλου και τη βελτίωση δομών και KPIs.

      Έντυπη

    Δεν υπάρχουν σχόλια: