Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Φυσικό θαύμα αποκαλύφθηκε στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο!

  • perierga.gr - Φυσικό θαύμα αποκαλύφθηκε στον Μεγάλο Κοραλλιοιγενή Ύφαλο!




  • Η δύναμη των Χαρτών Google αποκάλυψε για άλλη μία φορά ένα φυσικό θαύμα που κρύβεται μέσα στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας. Ο βιολόγος Johnny Gaskell μελετούσε τις δορυφορικές εικόνες μιας έκτασης υφάλου από το Κουίνσλαντ, όταν είδε μια ενδιαφέρουσα ανωμαλία στον βυθό, μια σκούρα μπλε τρύπα.


    • perierga.gr - Φυσικό θαύμα αποκαλύφθηκε στον Μεγάλο Κοραλλιοιγενή Ύφαλο!
      “Αφού εντοπίσαμε αυτή την τρύπα στους Χάρτες Google, αποφασίσαμε να μπούμε πιο μέσα και να δούμε τι υπήρχε εκεί στο βαθύ μπλε. Αυτό που βρήκαμε ήταν δύσκολο να το πιστέψουμε. Σε βάθος 20 περίπου μέτρων είδαμε παρθένες αποικίες από γιγαντιαία κοράλλια, μάλιστα κάποια σπάνια είδη όπως τα Staghorn. Όλα φαίνονταν εντελώς ανεπηρέαστα από τους κυκλωνες που χτύπησαν την περιοχή τον περασμένο Μάρτιο. Η θέση αυτής της βαθιάς τρύπας μέσα στα τοιχώματα της λιμνοθάλασσας προστατεύει προφανώς αυτά τα κοράλλια για δεκαετίες”, σχολίασε ο Gaskell.
      perierga.gr - Φυσικό θαύμα αποκαλύφθηκε στον Μεγάλο Κοραλλιοιγενή Ύφαλο!
      Οι μπλε τρύπες είναι τεράστιες υποβρύχιες καταβόθρες. Όσο πιο σκούρο είναι το μπλε χρώμα, τόσο πιο βαθιά είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Διάσημα παραδείγματα περιλαμβάνουν τη Μεγάλη Μπλε Τρύπα στο Μπελίζ και την Τρύπα του Δράκου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, που ανακλύφθηκε πρόσφατα, η οποία έχει βάθος 987 3590 μέτρα. Δείτε το βίντεο του βιολόγου…
    • Δεν υπάρχουν σχόλια: