Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Σταφυλόκοκκος: Πώς εκδηλώνεται. Ποια σημάδια στο σώμα θέλουν προσοχή


  1. Σταφυλόκοκκος: Πώς εκδηλώνεται. Ποια σημάδια στο σώμα θέλουν προσοχή
Πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν βακτήρια σταφυλόκοκκου, αλλά ποτέ δεν αναπτύσσουν λοιμώξεις από τον ιό. Ωστόσο, αν αναπτύξετε μια μόλυνση από σταφυλόκοκκο, είναι πολύ πιθανό αυτή να προέρχεται από βακτήρια που έχετε στο σώμα σας εδώ και αρκετό καιρό. Αυτά τα βακτήρια μπορούν επίσης να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο.
Ο σταφυλόκοκκος, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αποβεί θανατηφόρος για τον ασθενή αν τα βακτήρια αυτά εισβάλλουν βαθύτερα στο σώμα του και εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, τις αρθρώσεις, τα οστά, τους πνεύμονες και την καρδιά του. Επειδή τα βακτήρια σταφυλόκοκκου είναι τόσο ανθεκτικά, μπορούν να ζήσουν σε άψυχα αντικείμενα, όπως μαξιλαροθήκες και πετσέτες αρκετό καιρό για να μεταφέρει στο επόμενο πρόσωπο που τα αγγίζει.
Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει αντιβιοτικά και αποστράγγιση της μολυσμένης περιοχής. Ωστόσο, ορισμένες λοιμώξεις σταφυλόκοκκου δεν ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα κοινά αντιβιοτικά.
Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε μολυνθεί από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου
Ο σταφυλόκοκκος μπορεί να εκδηλωθεί με μια ποικιλία συμπτωμάτων που κυμαίνονται από μικρά προβλήματα του δέρματος μέχρι και ενδοκαρδίτιδα, μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος της καρδιάς (ενδοκάρδιο). Ως εκ τούτου, τα σημάδια και τα συμπτώματα των λοιμώξεων από σταφυλόκοκκο ποικίλλουν ευρέως, ανάλογα με τη θέση (σημείο του σώματος) και τη σοβαρότητα της λοίμωξης.
1. Λοιμώξεις του δέρματος
διαβάστε αναλυτικά
Πηγή: www.madata.gr/ |  Tο διαβάσαμε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: