Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Του το "καρφώνει" με κλειστά μάτια !

Στο κανάλι της Λίβερπουλ φιλοξενήθηκαν τα αστέρια των “reds” , Φερνάντο Τόρες και Τζίμι Κάραγγερ, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε μια… παράξενη δοκιμασία. Οι άσοι της ομάδας του Μερσέισαϊντ διαγωνίστηκαν στην εκτέλεση πέναλτι με κλειστά μάτια, με το θέαμα να είναι απολαυστικό!

Liverpool Star Duo Take Penalties Blindfolded

Το ανέκδοτο που ψηφίστηκε από 36.000 κόσμο ως το καλύτερο ανέκδοτο του κόσμου!

…είναι εντελώς αποτυχημένο! Η εταιρεία OnePoll συγκέντρωσε περίπου 1.000 ανέκδοτα, μέσα από τα οποία 36.000 άνθρωποι ψήφισαν το καλύτερο ανέκδοτο όλων των εποχών.




Από την δημοσκόπηση που...

θα μπορούσε να προκαλέσει φρενίτιδα γέλιου, τελικά επιβεβαιώθηκε απλώς ότι οι Βρετανοί έχουν περίεργη αίσθηση του χιούμορ.



Σας παραθέτουμε αυτό που αναδείχθηκε 1ο σύμφωνα με την ψηφοφορία:



Είναι μια γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά και μπαίνει στο λεωφορείο. Την ώρα που χτυπάει το εισιτήριο, ο οδηγός της λέει: «Έχετε το πιο άσχημο μωρό που έχω δει ποτέ». Φουριόζα πηγαίνει να κάτσει σε μια άδεια θέση και λέει στον άνδρα που καθόταν δίπλα της: «Ο οδηγός μόλις με προσέβαλε!» Και απαντά ο διπλανός της: «Πηγαίνετε και διαμαρτυρηθείτε. Άντε, θα προσέχω εγώ το μικρό σας μαϊμουδάκι».

www.otherside.gr
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ

Τέλος το σεξ με αντισυλληπτικά... Σειρά έχει το Τζελ!

Στο μέλλον οι γυναίκες, οι οποίες δεν θα θέλουν να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, φαίνεται πως θα έχουν μια απρόσμενη εναλλακτική λύση... ένα ''τζελ'' που απλώνεται στο δέρμα μια φορά τη μέρα και απελευθερώνει μέσα στον οργανισμό ορμόνες, οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το χάπι.




Ηδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές και δείχνουν ότι το ''τζελ'' είναι αποτελεσματικό και γίνεται καλά ανεκτό, χωρίς τις τυπικές παρενέργειες, όπως η αύξηση βάρους και η ακμή, που σχετίζονται με το αντισυλληπτικό χάπι.

Οι ερευνητές, που αναπτύσσουν το τζελ Nestorone σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Antares Pharma, παρουσίασαν τα πρώτα συμπεράσματα των δοκιμών τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Οπως είπαν, αν οι δοκιμές συνεχίσουν να είναι θετικές, ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν το προϊόν στην αγορά.

Το τζελ απλώνεται στην κοιλιά, τους μηρούς, τα χέρια ή τους ώμους και γρήγορα απορροφάται, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο δέρμα. Οι ειδικοί λένε ότι είναι κατάλληλο ακόμα και για γυναίκες που θηλάζουν, αντίθετα με το αντισυλληπτικό χάπι που παρεμβαίνει στην παραγωγή του γάλακτος της μητέρας. Η άριστη δόση του τζελ έχει υπολογιστεί στα 3 mg ημερησίως.

Στη διάρκεια των επτά μηνών που κράτησαν οι δοκιμές, καμία από τις 18 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών που έβαζε το τζελ, δεν έμεινε έγκυος. Οι αναλύσεις των ορμονών τους έδειξαν ότι το τζελ καταστέλλει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες. Θα ακολουθήσουν νέες μελέτες με μεγαλύτερο αριθμό εθελοντριών γυναικών για να επιβεβαιωθούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Θυσιάστηκε για την κόρη της κάνοντας σεξ με συμμαθητές της!

«Αθώα» δήλωσε μια 30χρονη από τη βόρεια Καλιφόρνια στις κατηγορίες για παράνομη σεξουαλική συνεύρεση με τρεις ανηλίκους...






ύστερα από τις σχετικές αποκαλύψεις στην Αστυνομία δύο κοριτσιών που είναι συμμαθήτριες της κόρης της.

Πρόκειται για την Ντέμπορα Τόου, η οποία κατηγορήθηκε για παράνομη σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικους, καθώς και γιατί κανόνισε συναντήσεις με ανήλικους με αποκλειστικό σκοπό το σεξ.

Οι τρεις ανήλικοι είναι ηλικίας 15 και 16 ετών.

Η Αστυνομία του Άντερσον, περίπου 150 μίλια βόρεια του Σακραμέντο, ανακοίνωσε ότι η 30χρονη ισχυρίστηκε ότι προστάτευε την κόρη της με το να συγκεντρώνει την προσοχή των αγοριών επάνω της.

Έτσι, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες…

Διάσημος κωμικός επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα μέρα μεσημέρι. Ακατάλληλο για κάτω των 18.

Λιώμα... αφού παρενόχλησε μία κυρία και επιτέθηκε σε έναν παπαράτσι ο


Andy Dick κωμικός ηθοποιός στην Αμερική ( Ben Stiller show, Andy Dick show on MTV) είπε να μας δείξει αυτό που λέει το ονόμα του... το dick του. κάθισε λοιπόν σε μια καφετέρια και ιδού τα αποτελέσματα..

Κόλαση στο χωριό του… σεξ

Οι κάτοικοί του πέφτουν καθημερινά θύματα κακόγουστων αστείων. Αν και διαβιώνουν σε μια ήσυχη χώρα, την Αυστρία, ζουν καθημερινά με ένταση. Αφορμή για την...


ταλαιπωρία τους αποτελεί το όνομα του χωριού τους, που λέγεται Fucking (στα αγγλικά σημαίνει «κάνω σεξ»)! Ετσι Βρετανοί και Αμερικανοί εντοπίζουν τα τηλέφωνα των κατοίκων του χωριού και καλούν για να κάνουν φάρσες…



Το χωριό βρίσκεται περίπου τριάντα χιλιόμετρα έξω από το Σάλτσμπουργκ. Το θέμα είναι ότι για να το βρεις πια μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα, αφού κάποιοι επιτήδειοι ενθουσιάζονται προφανώς με τις πινακίδες που φέρουν το «ακατάλληλο» όνομα του χωριού και τις κλέβουν. Η όλη κατάσταση μπορεί να ακούγεται κωμική σε πολλούς, ωστόσο οι κάτοικοι δηλώνουν απεγνωσμένοι.



Εκτός αυτού, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, η θρασύτητα των κλεφτών τούς κοστίζει πολύ, διότι η αξία κάθε πινακίδας αγγίζει τα διακόσια ευρώ. Τα τελευταία δύο χρόνια οι κακόγουστοι φαρσέρ-κλεφτρόνια έχουν αφαιρέσει δεκαπέντε πινακίδες από τη γύρω περιοχή. Οσον αφορά τις τηλεφωνικές φάρσες, ένας από τους κατοίκους αναφέρει ότι συνηθέστερη ερώτηση στο ακουστικό είναι «Is this Fucking?», ενώ στη συνέχεια κλείνουν το τηλέφωνο γελώντας.



Και σαν να μην έφταναν οι φάρσες από όσους εντυπωσιάζονται από το όνομα του χωριού, γερμανική εταιρεία έκανε γνωστό το Fucking και στον υπόλοιπο πλανήτη, αφού παρασκεύασε την μπίρα «Fucking Hell». Η πρώτη λέξη είναι εμπνευσμένη από το όνομα του αυστριακού χωριού, ενώ η δεύτερη σημαίνει «λευκό», το οποίο χαρακτηρίζει την ανοιχτόχρωμη μπίρα. Στα αγγλικά ωστόσο «Hell» σημαίνει… κόλαση. Και μπορεί να αποτελεί επιτυχημένο σλόγκαν μάρκετινγκ, αλλά για τους ντόπιους αποτελεί ακόμη ένα λόγο για φάρσες.



Η αρχική ονομασία του χωριού, πολλές δεκαετίες πριν, ήταν Fugging και σταδιακά έγινε Fuking. Αργότερα στη λέξη προστέθηκε ένα «c», πρώτον γιατί η λέξη fucking δεν σήμαινε τίποτα στα γερμανικά -πόσο μάλλον κάτι χυδαίο- και, δεύτερον, προς τιμήν ενός ευγενούς Βαυαρού, ονομαζόμενου Focko. Για αρκετά χρόνια οι κάτοικοι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα και ζούσαν ήρεμα εκεί, ωστόσο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το χωριό… ανακαλύφθηκε από αγγλόφωνους και από τότε οι κάτοικοι ζουν μια κόλαση!

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010Του έκανε τατουάζ ένα πέος(40εκατοστών) στη πλάτη επειδή.. Τσακώθηκαν !

Ένας 25χρονος, αποφάσισε να κάνει τατουάζ, αλλά κατάφερε να τσακωθεί με τον καλλιτέχνη, ο οποίος για να τον εκδικηθεί σχεδίασε στην πλάτη του ένα πέος και έγραψε ένα άσεμνο μήνυμα...!






Ένα τατουάζ στην πλάτη ήθελε ένας 25χρονος από το Ίπσουιτς με τα κινεζικά σύμβολα Γιν και Γιαν αντ' αυτού συγκλονισμένος ανακάλυψε ότι έχει ένα τατουάζ σαράντα εκατοστών με ένα πέος και ένα άσεμνο μήνυμα.

Ο νεαρός την περασμένη τετάρτη αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ήθελε ένα διακριτικό τατουάζ στην πλάτη του με τα κινεζικά σύμβολα.

Αποφάσισε λοιπόν να πάει στο σπίτι ενός 21χρονο ερασιτέχνη κατασκευαστεί τατουάζ στην πόλη Μπουντάμπα για να του το φτιάξει.

Ο νεαρός ξεκίνησε να τη δημιουργία, αλλά αντί των κινεζικών συμβόλων ζωγράφισε ένα πέος και έγραψε ένα άσεμνο ανορθόγραφο μήνυμα.

Είχε προηγηθεί διαφωνία των δύο ανδρών για κάποιο θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος, προσέβαλε τον "καλλιτέχνη".

Όλα αυτά έγιναν γνωστά όταν ο 25χρονος επέστρεψε σπίτι του και ήθελε να δει το τατουάζ στο καθρέφτη. Δεν πίστευε στα μάτια του όταν αντίκρισε τη δημιουργία.

Τώρα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ένα μεγάλο ποσό ώστε να το αφαιρέσει από την πλάτη του.

Ο 21χρονος ερασιτέχνης θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Ιπσουιτς στις 15 του προσεχή Νοέμβρη για να εξηγήσει τα ανεξήγητα....

Έχασε τη παρθενιά της απ'τα 15...

..η Kim Catrall!




Η διάσημη ηθοποιός δήλωσε πως όταν έκανε πρώτη φορά σεξ, η εμπειρία ήταν τόσο άσχημη που δεν...

είχε μεγάλες προσδοκίες από αυτό τον τομέα μετά. Η ίδια λέει πως παλιότερα νόμιζε πως το σεξ θα οδηγήσει στον έρωτα, κάτι που παραδέχεται πως φυσικά δεν ισχύει!

http://www.athensbars

Ακμαιότατο και στην θέση που ήταν και πριν 10 χρόνια.

Ακμαιότατο και στην θέση που ήταν και πριν 10 χρόνια.


Η Pamela Anderson έκανε την εμφάνισή της σαν εκπρόσωπος της PETA και σίγουρα έκλεψε τις εντυπώσεις με την ..

πληθωρική της παρουσία...Κάτι να κάνει και με το πρόσωπο όμως.. Αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίζουν.. Δεν γίνεται στήθος εικοσάρας και μούρη 60άρας...

Αιφνίδια αυτόματη ανάφλεξη

Το περίεργο αυτό φαινόμενο της αιφνίδιας αυτόματης ανάφλεξης είναι ένα μυστήριο για αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες ακόμα και τώρα αναρωτιούνται αν...


όντως υφίσταται ως γεγονός. Ωστόσο, έχουμε αναφορές για το γεγονός αυτό στην παγκόσμια λογοτεχνία και ιστορία. Παρακάτω θα επιχειρηθεί να παρουσιαστούν κάποια γεγονότα όσο καλύτερα γίνεται προκειμένου να υπάρξει μια βαθύτερη έρευνα για ακόμα ένα μυστήριο του ανθρώπινου σώματος. Το φαινόμενο της Ανθρώπινης Αυτόματης Ανάφλεξης (Spontaneous Human Combustion, SHC) είναι το φαινόμενο κατά το οποίο το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται ξαφνικά σε μια φλεγόμενη κόλαση χωρίς να έρθει σε επαφή με εξωτερική φωτιά. Σε μερικές δε περιπτώσεις το... σώμα έχει γίνει ολοκληρωτικά στάχτη την ώρα που εύφλεκτα υλικά γύρω από το σώμα μένουν ανέπαφα.

Το φαινόμενο πάντα γοήτευε τους λογοτέχνες χάρις την μυστηριώδη του φύση και την αποτρόπαια έκφραση του. Ο συγγραφέας Χέρμαν Μέλβιλ στο βιβλίο του “Redbarn” κλείνει ένα κεφάλαιο με μια αιφνίδια ανθράκωση. Σε αυτό το βιβλίο, ένας άνθρωπος μεταφέρεται σε ¨κατάσταση μέθης¨ σε ένα πλοίο και τοποθετείται σε μια καμπίνα. Αργότερα κάποιοι ναύτες νιώθουν μια παράξενη μυρωδιά και κατευθύνονται προς την καμπίνα. “Όχι δεν είναι νεκρός, φώναξε ο ναύτης καθώς η κίτρινη φλόγα τρεμόπαιζε στο ακίνητο στόμα του μεθυσμένου. Αλλά δεν πρόφτασε να τελειώσει την κουβέντα του όταν είδαν όλοι με τρόμο, δύο γλώσσες πρασινόχρωμης φλόγας σαν διχάλα να πετάγονται ανάμεσα από τα χείλη του και μέσα σε μια στιγμή το νεκρικό πρόσωπο το τύλιξαν αμέτρητες φλόγες σαν σκουλήκια”.

Ένας άλλος λογοτέχνης, ο Τσαρλς Ντίκενς, στον πρόλογο του βιβλίου του “Bleak House” τονίζει ότι πριν αναφέρει την αιφνίδια ανθράκωση στο έργο του έκανε τον κόπο να ερευνήσει το θέμα και βρήκε καταγραμμένες 30 περιπτώσεις αυτόματης ανάφλεξης. Στο κεφάλαιο 32 μάλιστα του έργου του γράφει βασιζόμενος στην έρευνα του: “Υπάρχει ένας θερμός, αποπνικτικός ατμός στο δωμάτιο και μια σκούρα λιπαρή ουσία στους τοίχους και στο ταβάνι’. Σε μια μεριά ένα τμήμα του πατώματος έχει καεί. Πιο πέρα είναι “είναι οι στάχτες ενός μικρού καρβουνιασμένου και σπασμένου ξύλου, σκεπασμένου με λευκές στάχτες; Ω, τι φρίκη! Είναι αυτός!” Δώστε στο θάνατο όποιο όνομα θέλετε αλλά είναι πάντα ο ίδιος θάνατος – ο γεννημένος από τους διεφθαρμένους χυμούς του ίδιου του ακόλαστου σώματος – η Αιφνίδια Απανθράκωση, και κανένας άλλος” Ο ίδιος συγγραφέας, σε μια λεπτομερειακή υποσημείωση στο βιβλίο του “Whiland” παραθέτει το άρθρο ενός Γάλλου χειρουργού που γράφτηκε το 1783 για μια γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη: “Η γυναίκα αυτή ήταν υπερβολικά παχύσαρκη και της άρεσαν πολύ το κρασί και τα άλλα ποτά. Την ίδια μέρα του θανάτου της είχε πιει τρία μπουκάλια κρασί και ένα μεγάλο ποτήρι κονιάκ”. Οι σωματικοί χυμοί της γυναίκας φορτωμένοι με εύφλεκτο υλικό, πρέπει να συνέβαλαν πολύ στην απανθράκωση της”.

Το ακόλουθο γεγονός εκτυλίχθηκε στην Πενσυλβάνια το χειμώνα του 1966. Ο Ντον Γκόνσελ δούλευε στη εταιρεία Αεριόφωτος του Κάουντερσπορτ, στον έλεγχο των μετρητών γκαζιού. Γύρω στις 9 γύρισε στο σπίτι του και φώναξε το συνηθισμένο χαιρετισμό του στον σεβαστό 92χρονο γιατρό που είχε υπηρετήσει για χρόνια στην κοινότητα. Ο γιατρός Μπέντλεϋ, συνήθως, του ανταπέδιδε τον χαιρετισμό, αλλά εκείνη τη μέρα – 5 Δεκεμβρίου – δεν απάντησε. Ο υπάλληλος τότε κατέβηκε στο υπόγειο περπατώντας μέσα από έναν γαλαζωπό καπνό με μια ασυνήθιστη μυρωδιά, “κάπως γλυκιά” όπως εξομολογήθηκε αργότερα, και σε μια γωνιά του δαπέδου διέκρινε ένα σωρό στάχτες. Ο Γκόνσελ, ως εθελοντής πυροσβέστης που ήταν, σκάλισε ενστικτωδώς το σωρό με το πόδι του αλλά δεν βρήκε αναμμένα κάρβουνα. Από πάνω έχασκε μια τρύπα 75 με 90 εκ. που είχε τη σκουροκόκκινη απόχρωση των καμένων ξύλων. Ο Γκόνσελ ανέβηκε τις σκάλες και αποφάσισε να ψάξει τον Καθ. Μπέντλεϋ. Αυτό που είδε ο Γκόνσελ ευχήθηκε αργότερα να μην το είχε δει: στο μπάνιο είδε ένα καφετί πόδι, από το γόνατο και κάτω, σαν από ανδρείκελο. Δεν χρειάστηκε να κοιτάξει περισσότερο. Όρμησε έξω από το σπίτι ουρλιάζοντας “Ο Καθ. Μπέντλεϋ κάηκε!”

Η επιστήμη μας λεει πως για να καεί ένα πτώμα χρειάζονται τεράστιες ποσότητες θερμότητας και καυσίμου. Ο Καθ. Τζον Γκρενόμπλ, λέκτορας σε θέματα αποτέφρωσης αναφέρει ότι σε ένα κρεματόριο το πτώμα υποβάλλεται πρώτα σε μια θερμοκρασία 1037ο Κ επί 90 λεπτά και ύστερα σε θερμοκρασία 850ο Κ επί άλλα 60 μέχρι 150 λεπτά. Αυτό που βγαίνει όμως από τον κλίβανο όμως δεν είναι στάχτες και σκόνες αλλά “τμήματα οστών τα οποία έπειτα κονιορτοποιούνται με το γουδοχέρι”. Χαρακτηριστικά, οι χειρότερες πυρκαγιές σπιτιών προκαλούν θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 700ο Κ. Κι όμως η φλόγα που έκανε στάχτη το σώμα του καθ. Μπέντλεϋ – εκτός από μισό πόδι και την άρθρωση του γονάτου – δεν κατάφερε να λιώσει ακόμα και το αλουμινένιο πλαίσιο πάνω στο οποίο στεκόταν το πτώμα την ώρα της ανάφλεξης. Λίγα εκατοστά πιο εκεί μάλιστα υπήρχε και χρώμα το οποίο δεν είχε καεί! Ο Φρεντ Σαλλαντ, ο πρώτος πυροσβέστης που έφτασε ισχυρίστηκε ότι ήταν εντελώς ανεξήγητο. “Ήταν το πιο παράξενο πράγμα που είχα δει ποτέ”, πρόσθεσε μετά. Ο νεκρός γιατρός στο παρελθόν είχε ένα παρόμοιο ατύχημα: τα ρούχα του είχαν αρπάξει φωτιά επειδή αποκοιμήθηκε με αναμμένο το τσιμπούκι του. Έτσι ο ανακριτής Χέρμαν Μος ανέφερε στην επίσημη αναφορά του ότι επρόκειτο για ατύχημα. Μάλιστα ο ανακριτής είχε και σχηματισμένη άποψη για την εξέλιξη του γεγονότος: ο γιατρός ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του όταν τα ρούχα του άρπαξαν φωτιά από το τσιμπούκι του. Τότε, μόλις το συνειδητοποίησε, σύρθηκε αργά (είχε σπασμένο γοφό) μέχρι το μπάνιο. Εκεί έχασε τις αισθήσεις του και από την έντονη φλόγα που δημιουργήθηκε, αποτεφρώθηκε. Φαίνεται όμως πως ο ανακριτής ξεχνά κάποια πράγματα: ο γιατρός δεν κάηκε ολόκληρος αλλά ένα μέρος του σώματος του. Η ερμηνεία του ανακριτή δεν εξηγεί την τμηματική καύση. Επίσης ο ανακριτής αγνοεί το γεγονός πως δεν είχε καεί τίποτε γύρω από τον γιατρό. Αν είχαν αρπάξει φωτιά τα ρούχα του στο κρεβάτι, αν καιγόταν ήδη όσο σερνότανε μέχρι το μπάνιο και αν η φωτιά τον αποτελείωσε στο μπάνιο όπου και φούντωσε προφανώς, τότε θα έπρεπε να είχε αρπάξει φωτιά το κρεβάτι, το πάτωμα αλλά και ο χώρος γύρω από τον γιατρό. Θα έπρεπε δηλαδή να είχαμε μια γενικευμένη φωτιά σε όλο το σπίτι. Η αναφορά ωστόσο δήλωνε “ασφυξία” ως αίτιο θανάτου παραμερίζοντας την άποψη ενός αξιωματικού της Πυροσβεστικής για αιφνίδια αποτέφρωση.

Η πρώτη επιστημονική και ιατρική αναφορά έγινε το 1673 στο έργο Acta Medica and Philosophica Hafniensia. Στο έργο αυτό ένας άτυχος παριζιάνος αφού έπινε επί τρία χρόνια υπερβολικά, τέλος μεταβλήθηκε σε καπνό και στάχτη ενώ βρισκόταν ξαπλωμένος σε αχυρένιο στρώμα. Μόνο το κρανίο του και τα οστά των δαχτύλων του έμειναν ώστε να μπορεί να αναγνωριστεί αυτή η άμορφη μάζα ως υπόλειμμα ανθρώπου. Το εκπληκτικό είναι πως το αχυρένιο στρώμα δεν έπαθε σχεδόν τίποτα.

Στις 9 Απριλίου του 1744, η κόρη της 60χρονης Γκρεϊς Πέτ από το Ίπσουιτς της Αγγλίας αντίκριζε την μητέρα της στο πάτωμα να καίγεται σαν “ένα κούτσουρο που καίγεται από φωτιά χωρίς φανερή φωτιά”. Το θύμα έπασχε επίσης από αλκοολισμό, ενώ μερικά άλλα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν δίπλα έμειναν άθικτα όπως και κάτι παιδικά ρούχα και ένα χάρτινο παραπέτασμα.

Ο μεγάλος χημικός του 19ου αιώνα, βαρόνος Γιούστους φον Λίμπιχ έδειξε ότι οι προσπάθειες να κάνουν την εμποτισμένη με οινόπνευμα σάρκα να καεί με την ένταση που απαιτείται για την SHC, αποδείχτηκαν άκαρπες: μόλις εξατμιζόταν το αλκοόλ εξαφανιζόταν και η γαλάζια φλόγα. Ο Τζον Κάσπερ στο βιβλίο του “Εγχειρίδιο ’σκησης της Ιατροδικαστικής” απέρριψε αυτές τις “αδύνατες” απανθρακώσεις. Προσθέτει: ” Είναι λυπηρό να ξέρουμε ότι στο σωτήριο έτος 1681, σε ένα σοβαρό επιστημονικό έργο είμαστε υποχρεωμένοι ακόμα να συναντάμε τον μύθο της ¨αιφνίδιας απανθράκωσης¨ όταν οι αποδείξεις για την ύπαρξη της βασίζονται σε μαρτυρίες ανθρώπων που είναι εντελώς αναξιόπιστοι ερασιτέχνες” Φαίνεται όμως πως ο Καθ. Κάσπερ αγνοούσε τους πολλούς γιατρούς που είχαν ερευνήσει το φαινόμενο. Το 1828 για παράδειγμα ο Καθ. Τζέημς Σκόφιλντ ανέφερε για έναν άνθρωπο στο Οντάριο που τον είδαν “να στέκεται όρθιος περιτυλιγμένος από μια μεγάλη ασημόχρωμη φλόγα, δίνοντας την εντύπωση ότι ήταν το φυτίλι ενός καιγόμενου κεριού” .Στο περιοδικό LO και στο βιβλίο the book o the damned ο Τσάρλς Φόρντ αναφέρει αρκετές περιπτώσεις ανθρώπινης θερμογένεσης που έγιναν μετα το 1861.:Στις 18 Μαίου 1857 στη Δυτική Φιλαδέλφια της Πενσυλβάνια η ’ννα Μάρτιν βρέθηκε εντελώς απανθακωμένη σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπήρχε καμία πηγή φωτιάς . Ο ιατροδικαστής υπολόγισε ότι για να αποτεφρωθεί τόσο τέλεια η 68χρονη ώστε να μείνουν μόνο το παπούτσια της και ένα τμήμα του κορμιού της η θερμοκρασίες πρέπει να έφτασαν τους 800 με 950 βαθμούς Κελσίου και όμως η θερμάστρα ήταν κρύα και το περιοδικό της που ήταν 60 εκ. μακριά έμεινε ανέπαφο!

Ο Δρ. Ουίλτον Κρόγκμαν παραθέτει μια άλλη εμπειρία στο Σαιντ Πήτερσμπουργκ το 1951.Το απόγευμα της πρώτης Ιουλίου όταν ο γιος της Μαίρη Χάρντυ Ρήζερ έφυγε από το σπίτι της μητέρας του αφήνοντας πίσω μια πολύ οικεία εικόνα, την μητέρα του καθισμένη άνετα στην πολυθρόνα της με τα πόδια φορώντας παντόφλες απλωμένα μπροστά της και φορώντας ένα νυχτικό από ραιγιόν .Μετα από 12 περίπου ώρες το οικείο θέαμα μετατράπηκε σε μακάβριο. Μερικά μισοκαμένα ελατήρια είχαν μείνει από την πολυθρόνα, το ταβάνι και οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με μια λιπώδης καπνιά, σε απόσταση 3,5 μέτρα από το σώμα της Μαίρη υπήρχαν δυο κεριά λιωμένα , μερικές εφημερίδες και υφάσματα κοντά της δεν είχαν πάθει τίποτα . Δεν υπήρχε μυρωδιά καμένου ιστού και το μόνο που είχε απομείνει από ο σώμα της ήταν μερικοί αποτεφρωμένοι σπόνδυλοι , το κρανίο της συρρικνωμένο σε μέγεθος μπάλας του μπεηζ μπολ και ένα άθικτο πέλμα. Η αστυνομία φυσικά έδωσε την εκδοχή της σύμφωνα με την οποία η κα Ρήζερ πέθανε αφού το νυχτικό της, που ήταν εύφλεκτο, άρπαξε φωτιά από κάποια τσιγάρο ίσως και προκάλεσε τον άμεσο θάνατο της γυναίκας. Συνεχίζοντας, ισχυρίζονται ότι το νυχτικό μετέδωσε την φωτιά στην πολυθρόνα στην οποία αναπαυότανε η κα Ρήζερ, αναπτύχθηκε ισχυρή θερμότητα η οποία κατέστρεψε την πολυθρόνα κι ένα τραπεζάκι που βρισκότανε δίπλα και με την αυξανόμενη θερμοκρασία επήλθε ολοκληρωτική καταστροφή του σώματος από την καύση των λιπιδίων του. Η αναφορά φαίνεται αρκετά ρεαλιστική και η φρασεολογία της είναι αρκετά πιστευτή. Το παράξενο όμως είναι πως σχολιάζοντας αυτή την περίπτωση ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαιντ Πήτερσμπουργκ, Τζέηκ Ρέιτσερτ, ανέφερε πως αυτή ήταν η “πιο ασυνήθιστη υπόθεση που συνάντησε στα είκοσι πέντε χρόνια της υπηρεσίας του”. Μια απλή περίπτωση, όπως φαίνεται από την αναφορά, δεν θα ήταν λογικό να προκαλεί τόση εντύπωση σε έναν έμπειρο αστυνομικό. Και η περίπτωση αυτή προκάλεσε τόσο θαυμασμό γιατί είχε πολλά άλυτα ερωτήματα. Με αυτά τα άλυτα ερωτήματα ασχολήθηκε ο δρ Κρόγκμαν, γνωστός ως “οστεό – ντετέκτιβ”. Τα προβλήματα και οι αντιφάσεις που προέκυψαν ήταν τα εξής:

· Ο βαθμός αποτέφρωσης ήταν πολύ μεγάλος αν λάβουμε υπόψη την απουσία χημικού επιταχυντή. Όπως δήλωσε ο δρ Κρόγκμαν “μόνο στους χίλιους πεντακόσιους βαθμούς και πάνω έχω δει οστά να λιώνουν και να ρευστοποιούνται τόσο ώστε να αποκτούν πτητικότητα”. Ωστόσο πτητικότητα παρατηρήθηκε στην περίπτωση της κας Ρήζερ

· Το μέγεθος της φλόγας ήταν πολύ αντιφατικό σε σχέση με τα αποτελέσματα της. Όπως προαναφέρθηκε, η θερμότητα θα ‘πρεπε να είναι ιδιαίτερα υψηλή, πάνω από 1500 βαθμούς Κελσίου. ’ρα η φλόγα θα έπρεπε ήταν δύο φορές πιο έντονη από μια συμβατική φωτιά σπιτιού. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αναφορές το υπόλοιπο σπίτι ήταν άθικτο, ενώ θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί όλα τα έπιπλα. Η απορία, γιατί το φαινόμενο, αν και ιδιαίτερα έντονο, περιορίστηκε μόνο σε ένα πολύ μικρό χώρο του σπιτιού, έμεινε άλυτη ακόμα και για τον δρ Κρόγκμαν.

· Ας φανταστούμε ογδόντα κιλά ανθρώπινης σάρκας να καίγονται. Σίγουρα η οσμή θα ‘πρεπε να ήταν ιδιαίτερα έντονη. Στην περίπτωση της κας Ρήζερ, η οποία ήταν όντως περίπου ογδόντα κιλά, θα έπρεπε η οσμή της καμένης σάρκας να γεμίσει το κτίριο. Ωστόσο δεν παρατηρήθηκε, ούτε οσμή πουθενά σε ολόκληρο το κτίριο, ούτε καπνό, πράγμα που θα ήτανε απολύτως αναμενόμενο.

· Αξιοπερίεργο ήταν και το μέγεθος του κρανίου της κας Ρήζερ, όπως αυτό βρέθηκε μετά το θάνατο της. Ήταν συρρικνωμένο. Ένας ειδικός ιατροδικαστής γνώριζε ότι τα επίπεδα θερμοκρασίας που απαιτούνται για να αφυδατώσουν τους λιπώδεις ιστούς του θύματος θα έπρεπε να είχαν καταστρέψει το μαλακό ιστό του κρανίου και θα έπρεπε να είχαν κάνει το κεφάλι της να αναφλεγεί. Παρόλα αυτά ο δρ Κρόγκμαν, πειραματίστηκε με κρανία πτωμάτων και δεν κατάφερε να διαπιστώσει ούτε μια εξαίρεση αυτού του κανόνα.



Μελέτες – Έρευνες – Απόπειρες για ερμηνεία

Πριν η επιστήμη τεθεί κάθετα αρνητικά έναντι στην θεωρία της αιφνίδιας ανθράκωσης, είχαμε και άλλες αναφορές και μελέτες. Συγκεκριμένα στα μέσα του 1800 οι μελετητές κατέληξαν σε κάποιους βασικούς κανόνες για το φαινόμενο αυτό. Κατέληξαν λοιπόν πως στόχος αυτού του φρικτού φαινομένου είναι παχύσαρκες, ηλικιωμένες γυναίκες που ζούσαν καθιστική ζωή μόνες τους. Μάλιστα το γεγονός εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα οπότε και τα θύματα ζούσαν μέσα στο σπίτι πιο πολλές ώρες κοντά σε σόμπες και αναμμένα τζάκια και συνήθως οι γυναίκες αυτές ήταν αλκοολικές και όλες σχεδόν καπνίζανε. Οι μετέπειτα στατιστικές βέβαια απέδειξαν ότι οι μελετητές δεν είχαν δίκιο. Συγκεκριμένα, η μελέτη του φαινομένου καταλήγει στα εξής. Σε περισσότερες από 200 καταγεγραμμένες περιπτώσεις τα δύο φύλα έχουν ίσο μερίδιο περιπτώσεων με τις γυναίκες να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Οι ηλικίες κυμαίνονται από 4 μηνών μέχρι 114 ετών και τα θύματα είναι και αδύνατα και παχύσαρκα. Σε μερικές περιπτώσεις υπήρχε όντως εξωτερική πηγή φωτιάς και αυτό το στοιχείο χρησιμοποιείται από τους αρνητές του φαινομένου για την επιχειρούμενη κατάρριψη του χωρίς ωστόσο να εξηγείται η αντίφαση σχετικά με το μέγεθος της φωτιάς. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου τα θύματα αποτεφρώνονται τελείως σε περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν ούτε τσιγάρα, ούτε σπίρτα, ούτε άλλη πηγή φωτιάς και θέρμανσης. Υπάρχουν και απίθανες περιπτώσεις που άτομα αποτεφρώθηκαν τη στιγμή που περπατούσαν, που οδηγούσαν, ενώ βρισκόταν σε βάρκα ακόμα και την ώρα που χόρευαν!

’λλες απόψεις είναι αποτελέσματα ιατρικών ερευνών και μελετών. Μια από αυτές ανήκει σε έναν γιατρό του 19ου αιώνα και βασίζεται στην θεωρία για μια υποτιθέμενη έλλειψη εγκράτειας του θύματος. Σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία, η αυτόματη ανάφλεξη συνέβαινε σε αλκοολικούς εξαιτίας των εύφλεκτων αερίων τα οποία δημιουργούνται από την αποσύνθεση του αλκοόλ που πίνουν συνεχώς. Μια άλλη ερμηνεία μιλά για την αναγνώριση ενός των αερίων αυτών ως υδρογόνο. ’λλοι απέδωσαν το φαινόμενο στην υπερβολική ύπαρξη σωματικού λίπους το οποίο θεωρούταν ότι καιγόταν σαν το λίπος του κεριού με τα ρούχα να παίζουν τον ρόλο το φυτιλιού. ’λλη μια ερμηνεία αναφέρεται στην ύπαρξη μέσα στο σώμα ενός είδους φυσικού “ηλεκτρικού ρευστού” το οποίο πυροδοτούσε εύφλεκτα στοιχεία και στην “εσωτερική αποσύνθεση” που οδηγούσε στο σχηματισμό υπερβολικά εύφλεκτων ουσιών. Η “φωτεινή φλόγα” που διακρίνονται στα σώματα που παθαίνουν SHC θεωρείται ότι οφείλεται στην συγκέντρωση φωσφόρου που δεν αποβάλλεται κανονικά από τους αλκοολικά ή σε “ανθρακικό οξείδιο”. Νεότερες έρευνες φυσικών υποδεικνύουν υποατομικά μόρια – πυροτρόνιο – που πιθανώς να εξαερώνει μια ανθρώπινη ύπαρξη όχι με οξειδώνουσα καύση, όπως θεωρούταν μέχρι τώρα, αλλά με τη θερμότητα μιας εσωτερικής υποατομικής αλυσιδωτής αντίδρασης. Αυτές και παρόμοιες θεωρίες θεωρούνται από άλλους επιστήμονες απαράδεκτες ή και παράλογες την ώρα που το φαινόμενο δεν ερμηνεύεται με βάση παραδοσιακές θεωρίες.

Επιλογικά

Κλείνοντας αυτή την έρευνα ας γίνει ξεκάθαρο το γεγονός ότι ένα τέτοιο φαινόμενο δεν μπορεί να μελετηθεί σε βάθος λόγω της φύσης του και της ιδιότροπης μορφής εκδήλωσης του. Η επιστήμη θεωρεί πως μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα αρκεί να της παρέχονται τα απαραίτητα στοιχεία και δεδομένα. Και οι περισσότερες αναφορές και μαρτυρίες τέτοιων φαινομένων είναι από ανθρώπους μη – ειδικούς, με αποτέλεσμα οι παρατηρήσεις τους και τα σχόλια τους να μην μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε μια σοβαρή, επιστημονική έρευνα. Δεν αποτελούν δηλαδή την απαιτούμενη βάση πάνω στην οποία μπορεί να αρχίσει η έρευνα ή ο διάλογος για την ερμηνεία του φαινομένου. Η ανικανότητα όμως της επιστήμης να ερμηνεύσει κάποια γεγονότα, οφείλει να προωθεί την έρευνα και να στηρίζει την σκέψη με ανοιχτό μυαλό. Η “λογική” δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα συμφωνήσει με την ερμηνεία του φαινομένου. Αν όντως δεν συμφωνήσει, κάτι που οφείλουμε να το αποδεχτούμε σαν πιθανότητα, τότε θα χρειαστεί να επαναθεμελιώσουμε πολλές έννοιες και πολλά δεδομένα. Η πύρινη μοίρα που συνάντησε μερικά άτομα, είναι ένα ακόμα μυστήριο του ανθρώπινου θαύματος, ένα μυστήριο του οποίου η λύση θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του ανθρώπου και θα προωθήσει την αναζήτηση για αληθινή Γνώση

Γιος διάσημου ποδοσφαιριστή τρανσέξουαλ και μοντέλο

Ο πατέρας έγινε διάσημος χάρη στις επιδόσεις του στα γήπεδα. Εκείνος όμως στοχεύει στη δημοσιότητα όχι μέσω του αθλητισμού, αλλά από τις πασαρέλες. Τίποτα δεν θα φάνταζε περίεργο αν ο Λεάντρο, ο γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Εθνικής Βραζιλίας Τονίνο Σερέζο, δεν αποφάσιζε ότι είχε γεννηθεί σε λάθος σώμα και πως αυτό έπρεπε να αλλάξει. Τώρα ονομάζεται Λέα Τ., δεν κρύβει πως είναι τρανσέξουαλ και έχει γίνει περιζήτητο μοντέλο.




Μούσα του οίκου Givenchy, η Λέα είναι το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που πέτυχε να φιλοξενηθεί στη γαλλική έκδοση του περιοδικού «Vogue», όπου δεν δίστασε να ποζάρει γυμνή, κρύβοντας με το ένα χέρι της τα ανδρικά γεννητικά της όργανα. Η επιλογή της από το περιοδικό δεν έγινε με κριτήριο μόνο την πρόκληση. Η Λέα Τ. διαθέτει φινέτσα, καλοσμιλεμένο κορμί, οι κινήσεις της ξεχειλίζουν θηλυκότητα και διαθέτει μάτια που μαγνητίζουν.



Το μοντέλο, που ζει στο Μιλάνο, δεν έκρυψε ποτέ ότι γεννήθηκε αγόρι και ότι ανυπομονεί να έρθει η ώρα να κάνει την αλλαγή φύλου. «Περιμένω πότε θα απελευθερωθεί η γυναίκα που κρύβω μέσα μου», δηλώνει χαρακτηριστικά.



Από μικρός ο Λεάντρο είχε καταλάβει ότι ήταν διαφορετικός, αλλά δεν τολμούσε να μιλήσει γι’ αυτό, καθώς η οικογένειά του ήταν βαθιά θρησκευόμενη, ενώ ο διάσημος πατέρας του έλεγε συνέχεια πως ήθελε να ακολουθήσει τα βήματά του στο ποδόσφαιρο. Ετσι για χρόνια καταπίεζε την αληθινή του φύση.



Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε, όπως ήρθε και η ώρα να απελευθερωθεί και να αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ηταν τότε που σπούδαζε κτηνιατρική. Γνωρίστηκε με τον Ρικάρντι Τίσκι, τον μελλοντικό διευθυντή δημιουργικού του οίκου Givenchy, ο οποίος γοητεύτηκε από το αριστοκρατικό παράστημά του. O Ρικάρντο είχε μόλις τελειώσει το Central Saint Martin, τη γνωστή σχολή σχεδιαστών του Λονδίνου, και ήταν αυτός που ενθάρρυνε τον Λεάντρο να ντύνεται με γυναικεία ρούχα.



Η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή και το αποτέλεσμα πολύ «θηλυκό». Ετσι, από Λεάντρο έγινε Λεό και ακολούθησε τον «πυγμαλίωνά» του στο Παρίσι, όπου έγινε βοηθός του. Θέλησε να κάνει μόντελινγκ ως άνδρας, αλλά κάθε φορά που έφτανε για κάστινγκ τού έλεγαν ότι «το κάστινγκ για γυναίκες είχε μόλις τελειώσει»! Ετσι αποφάσισε να αλλάξει οριστικά ντύσιμο και να αρχίσει ορμονοθεραπεία για να μπορέσει να κάνει την αλλαγή φύλου. Ο Ρικάρντο επιβράβευσε αυτή την απόφασή του ζητώντας του να ποζάρει για τη διαφημιστική καμπάνια του οίκου Givenchy με ρούχα της γυναικείας κολεξιόν. Από τότε οι προτάσεις πέφτουν βροχή.



Oμως, η μεταμόρφωσή πλήγωσε τον πατέρα της। «Πλέον έχω τρία παιδιά» ήταν η πρώτη του αντίδραση, την οποία είχαν υπαγορεύσει το σοκ και η πίκρα. Γρήγορα όλα άλλαξαν και ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στο παιδί του. «Επρεπε να επιλέξω αν θα συνεχίσω να ζω στη δυστυχία ή αν θα προσπαθήσω να βρω την ευτυχία μου», εξηγεί από την πλευρά της η Λέα. Και φαίνεται πως ο Τονίνο Σερέζο το κατανόησε.



Γνωστός καθηγητής της Νομικής εκβιάζει φοιτήτριες για σεξ

Σάλος στην πανεπιστημιακή κοινότητα με γνωστό καθηγητή Νομικής, με πολιτική καριέρα, που διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με φοιτήτριες. Ποιο το προφίλ του καθηγητή Νομικής και πώς προσεγγίζει τις φοιτήτριες;


Σύμφωνα με καταγγελίες, ο γνωστός καθηγητής της Νομικής Σχολής, με πολυετή μάλιστα παρουσία στην πολιτική σκηνή, πλησιάζει νεαρές φοιτήτριες με το πρόσχημα οτι θέλει να τις βοηθήσει στα μαθήματα. Ο καθηγητής πανεπιστημίου παρασύρει τις καλλίγραμμες φοιτήτριες στο σπίτι του, υποσχόμενος βοήθεια στα μαθήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητριών της Νομικής, ο γνωστός καθηγητής πανεπιστημίου τους προτείνει βοήθεια σε εργασίες ή επανεξέταση του γραπτού τους μετά από εξετάσεις στον προσωπικό του χώρο. Όταν οι φοιτήτριες φτάνουν εκεί, ο άτακτος καθηγητής τις υποδέχεται ντυμένος με τη ρόμπα του και.. ό,τι προκύψει.

Ο γνωστός καθηγητής της Νομικής είναι γύρω στα 50, αρκετά εμφανίσιμος με στυλ που γοητεύει τις νεαρές φοιτήτριες. Επαγγελματικά θεωρείται πολύ επιτυχημένος και έχει μάλιστα διατελέσει διπλωμάτης και σύμβουλος πρωθυπουργού. Η αποκάλυψη του ονόματος του θα προκαλέσει ντόρο σε νομικούς και πολιτικούς κύκλους.

Πληροφορίες για την άτακτη συμπεριφορά του 50χρονου καθηγητή κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, αλλά τελευταία όλο και περισσότερες κοπέλες αναφέρουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από αυτόν. Πάντα η ίδια ιστορία. Οι νεαρές φοιτήτριες γοητεύονται από την αίγλη και το κύρος του καθηγητή, αυτός τους προσφέρει «βοήθεια» με σεξουαλικό αντάλλαγμα και πολλές φορές καθηγητής-φοιτήτρια καταλήγουν σε ένα καλό και για τους δυο deal.

Καθώς ομως οι δραστηριότητες του καθηγητή Νομικής έχουν γίνει βούκινο στη σχολή, ο καθηγητής φοβάται τώρα οτι οι πληροφορίες θα φτάσουν σε επίσημα αυτιά και θα έχει τρεχάματα. Εμ, κύριε καθηγητά, όταν γλεντούσες, καλά ήταν

Το βίντεο ντοκουμέντο με το σκάνδαλο στην FIFA!

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο ντοκουμέντο για το σκάνδαλο με παράγοντες της FIFA για ανάληψη των επόμενων μουντιάλ. Η είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα την προηγούμενη βδομάδα...




Δημοσιογράφοι των «Sunday Times», που παρίσταναν ποδοσφαιρικούς παράγοντες σε συμπόσιο Αμερικανικών εταιρειών, κατέγραψαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ένωσης Δυτικής Αφρικής να τους ζητά 500.000 λίρες για να ψηφίσει υπέρ της Αμερικανικής υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και του 2022!



Το σκάνδαλο που βγήκε στην δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα εξετάζεται ήδη από την FIFA.





Οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο τον Αφρικανό πρόεδρο, Αμος Ανταμού, αλλά και τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας της Ωκεανίας!

«Η FIFA παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και ήδη έχουμε ζητήσει όλες τις πληροφορίες και το σχετικό υλικό που αφορούν στην υπόθεση. Η FIFA θα εξετάσει άμεσα το υλικό και θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Αμος Ανταμού, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής από τη Νιγηρία, ζήτησε από τους δυο ρεπόρτερ 800.000 δολάρια, με την πρόφαση κατασκευής γηπέδων με πλαστικό χορτάρι.

Όταν δε ρωτήθηκε αν η κίνηση αυτή μπορεί να επηρεάσει την ψήφο του, ήταν αφοπλιστικός: «Προφανώς. Για να θέλετε να... επενδύσετε σε κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι χρειάζεστε την ψήφο μου».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας της Ωκεανίας, Ρέιναλντ Τέμαρι, ζήτησε από τους δύο δημοσιογράφους το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου λιρών για τη χρηματοδότηση μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Στην ψηφοφορία που θα αναδείξει τις διοργανώτριες χώρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και 2022 μετέχουν 24 ομοσπονδίες.

NewsIt.gr Σκάνδαλο δωροδοκίας για το Μουντιάλ

Αποσύρεται διαφήμιση για e-καζίνο με την Τζούλια Αλεξανδράτου

Αποσύρεται διαφήμιση για e-καζίνο με την Τζούλια ΑλεξανδράτουΔεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της εταιρίας «Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας» για άμεση απόσυρση όλων των υπαίθριων διαφημίσεων του «Casino848» στο Νομό Αττικής αλλά και την απαγόρευση οποιασδήποτε νέας διαφήμισης του διαδικτυακού καζίνο στο μέλλον.




Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου η διεξαγωγή και διαφήμιση διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών απαγορεύονται στην Ελλάδα, απαγόρευση η οποία είναι καθόλα συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο, όπως αυτό έχει ερμηνευθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση κρίθηκε, επίσης, ότι συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό αφού στο συγκεκριμένο e-καζίνο μπορεί να έχουν πρόσβαση και ανήλικοι, σε αντίθεση με το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των αδειοδοτημένων ελληνικών καζίνο.

Χειμερινή ώρα: Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Χειμερινή ώρα: Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010Χειμερινή ώρα για το 2010 θα έχουμε από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.










Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο της θερινής ώρας εφαρμόζεται με την κοινοτική οδηγία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.







Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.



Ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες χρειάζονται πολλοί άνθρωποι για να συνηθίσουν την αλλαγή της ώρας, γεγονός που τους ταλαιπωρεί κάθε φθινόπωρο και άνοιξη. Ιδίως το φθινόπωρο, λόγω και του καιρού, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, γι’ αυτό και ειδικοί δίνουν συμβουλές για να γλιτώσετε τον οργανισμό σας από την αποδιοργάνωση που θα σας φέρει η αλλαγή της ώρας στις 26 Οκτωβρίου.







Το βασικό πρόβλημα είναι ο ύπνος, γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ξεκουραστείτε. Ο νυχτερινός ύπνος πρέπει να είναι τουλάχιστον επτάμισι ώρες. Πριν πάτε στο κρεβάτι, φροντίστε η κρεβατοκάμαρά σας να είναι χώρος ηρεμίας. Χαμηλός φωτισμός, όχι ακαταστασία και κρεβάτι έτσι στρωμένο ώστε να σας καλεί να χωθείτε κάτω από τα σκεπάσματα είναι βασικές προϋποθέσεις για ένα σωστό ύπνο. Ενα ελαφρύ άρωμα λεβάντας στο χώρο θα βοηθήσει να χαλαρώσετε.







Αφότου ξαπλώσετε, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι τελείως σκοτεινός. Εστω και λίγο φως, ακόμα κι αν είναι αυτό από την οθόνη της τηλεόρασης, που νομίζετε πως σας νανουρίζει, περνά μέσα από τα κλειστά σας βλέφαρα και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε. Προτιμήστε να έχετε βαριές κουρτίνες στα παράθυρα, ώστε να μην μπαίνει φως από το δρόμο. Φροντίστε να πέφτετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αυτό θα βοηθήσει πολύ το βιολογικό σας ρολόι να λειτουργεί κανονικά. Αν τώρα δεν σας παίρνει ο ύπνος, ύστερα από περίπου είκοσι λεπτά καλά θα κάνετε να σηκωθείτε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Η αδυναμία να κοιμηθείτε θα σας εκνευρίσει, παρά θα έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.







Αν είστε από αυτούς που κοιμούνται λίγες ώρες και θέλετε να τις αυξήσετε, αυξήστε την κούρασή σας στη διάρκεια της ημέρας. Απογευματικό κολύμπι ή τρέξιμο θα βοηθήσει ώστε να κοιμηθείτε νωρίτερα και καλύτερα. Αντικαταστήστε τη βραδινή τηλεθέαση με ακρόαση απαλής μουσικής. Κι αυτό θα βοηθήσει. Τέλος, συνδυασμός μαγνησίου και καλίου θα συμβάλουν στον καλό ύπνο.







Σε χειμερινούς ρυθμούς από τα ξημερώματα της Κυριακής. Στις 4 π.μ.γυρίσαμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω. Θερινή ώρα δεν υπήρχε, φυσικά, το 1888, όταν ο Αουγκουστ Νολ κατασκεύαζε το εικονιζόμενο, ιστορικό πλέον, παγκόσμιο αστρονομικό ρολόι - ή μάλλον σύστημα πολλαπλών ρολογιών, το οποίο φυλάσσεται στο Μουσείο Ρολογιών της πόλης Φούρτβανγκεν, στη Γερμανία. Σήμερα, όμως, υπάρχει, και από τα χαράματα της Κυριακής, τα ρολόγια στην Ευρώπη χτυπούν... χειμώνα, γυρίζοντας μία ώρα πίσω και επιστρέφοντας στην πραγματική, ηλιακή ώρα. Προϊόν της πετρελαϊκής κρίσης των αρχών της δεκαετίας του 1970, η θερινή ώρα στην αρχή εξοικονομούσε ενέργεια, αλλά έπειτα μας έγινε τόσο δυνατή συνήθεια που τελικά δεν πέρασε η κατάργησή της, παρόλο που κάποια στιγμή η ΕΕ το σκεπτόταν σοβαρά. Τώρα, με το πετρέλαιο κοντά στα 100 δολάρια, ούτε σκέψη πια για τέτοιο μέτρο...



Εξαρση διαταραχών του ύπνου προκαλεί στα παιδιά η αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή. Τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή στις 4 π.μ. οι δείκτες του ρολογιού θα μετακινηθούν 1 ώρα πίσω στις 3 π.μ. Το γεγονός δημιουργεί προβλήματα και σε ομάδες ενηλίκων που ακολουθούν τόσο αυστηρό ωράριο ώστε να έχουν επιβάλει δύσκαμπτους ρυθμούς στο βιολογικό τους ρολόι. Μικρές και παροδικές επιπτώσεις εμφανίζονται στον κιρκάδιο ρυθμό –όπως επιστημονικά αποκαλείται το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι– και των υπολοίπων ενηλίκων, που πάντως σε μεγάλο ποσοστό τους υποφέρουν από προβλήματα ύπνου.







«Ιδιαίτερα ευαίσθητα γενικά στις αλλαγές ωραρίου, αλλά και στην εφαρμογή της χειμερινής ώρας, είναι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι 6 ετών, που υφίστανται σοκ σε ανάλογες περιπτώσεις» επισημαίνει ο παιδίατρος Γιώργος Τρίμης, προσθέτοντας ότι η αναστάτωση διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Προβλήματα όπως η υπνηλία, η αϋπνία, η άπνοια, η ναρκοληψία, η υπνοβασία, οι εφιάλτες και η νυχτερινή υπερφαγία ταλαιπωρούν έναν στους τρεις Ελληνες και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία. «Το ζήτημα είναι ότι όσοι υποφέρουν από ανάλογες διαταραχές υποτιμούν την επίδρασή τους στην ποιότητα της ζωής και σπάνια καταφεύγουν στο γιατρό» τονίζει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σολδάτος, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Υπνου.







Η συχνότερη από τις διαταραχές είναι η αϋπνία, που εξελίσσεται σε «πολιτισμένη νόσο», καθώς τα κρούσματα βαίνουν αυξανόμενα στις αναπτυγμένες χώρες, με το μισό περίπου ενήλικο πληθυσμό να δυσκολεύεται να κοιμηθεί τα βράδια. Οι πάσχοντες, με το φόβο της εξάρτησης από τις υπναγωγές ουσίες, δεν αποδέχονται εύκολα τη λήψη φαρμάκων. Στον αντίποδα, η ημερήσια υπνηλία μπορεί να αποτελεί αναμενόμενο επακόλουθο του ανεπαρκούς ύπνου ή να οφείλεται σε νευρολογικές νόσους, ψυχιατρικές διαταραχές, κατασταλτικά φάρμακα και πρωτοπαθείς διαταραχές του ύπνου. Στις παθολογικές καταστάσεις που τις προκαλούν περιλαμβάνονται οι διαταραχές της αναπνοής (άπνοια), οι αναιμίες, οι νεφρικές ασθένειες, η καρδιακή ανεπάρκεια, η νόσος του Πάρκινσον, οι αρθρίτιδες, οι ουρολογικές παθήσεις, η νυχτερινή στηθάγχη, η επιληψία, το άσθμα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και οι γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ σοβαρό ρόλο παίζει η απορρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού (για παράδειγμα, από jet lag ή εργασία σε βάρδιες). Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα που πάσχουν από ημερήσια υπνηλία εμφανίζουν κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης ή μάθησης και κενά μνήμης, ενώ είναι επιρρεπή στην «τεμπελιά», στα τροχαία ατυχήματα και στην εξάρτηση από διεγερτικές ουσίες, όπως η καφεΐνη του καφέ και η νικοτίνη του τσιγάρου.

VIDEO : Ο χειρότερος διαρρήκτης του κόσμου

http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2009/11/burglar1.jpgΟ τύπος αυτός δεν υπάρχει, κέρδισε επάξια και μακράν του ανταγωνισμού τον τίτλο του χειρότερου διαρρήκτη όλων των εποχών!!! Πήγε να ληστέψει ένα mini market και οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν ολόκληρη την τραγελαφική απόπειρα του. Καμαρώστε τον!

Worst Liquor Store Robbery Ever

Πρόστιμο στις πόρνες που δεν φορούν...φωσφοριζέ γιλέκα

40 Ευρώ είναι το πρόστιμο που πληρώνει κάθε ''κοπέλα'' που εκδίδεται στο δρόμο,χωρίς να φοράει,όχι προφυλακτικό,αλλά ειδικό και ευδιάκριτο φωσφοριζέ γιλέκο.




Την απόφαση αυτή την εφαρμόζουν ήδη οι αρχές στο Els Alamus,κοντά στη Βαρκελώνη,στην προσπάθεια τους να μειώσουν τις πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων.



Στην αρχή της εφαρμογής του νόμου,οι ''κοπέλες'' εναντιώθηκαν και μάλιστα μετακύλησαν το ''κόστος'' στους καταναλωτές-πελάτες.

Τώρα όμως όλες έχουν συμμορφωθεί,γιατί φορώντας τα γιλέκα αυξήθηκαν κατά πολύ οι δουλειές τους,αφού οι πελάτες όχι απλά τις διακρίνουν ευκολότερα,αλλά τους τραβάει σαν μαγνήτης το ...προφυλακτικό γιλέκο.

Οι πρωθυπουργοί πλέον θα τρώνε παπούτσια! [Βίντεο]

Οι πρωθυπουργοί πλέον θα τρώνε παπούτσια! ΒίντεοΘύμα επίθεσης με παπούτσια έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής του συνέντευξης.






Ο δράστης ήταν μέλος του κοινού και με αυτή του την πράξη ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την εμπλοκή της Αυστραλίας στον πόλεμο του Ιράκ κατά τη θητεία του Χάουαρντ.



«Αυτό είναι για τους νεκρούς του Ιράκ» είπε ο Πιτ Γκρέι καθώς εκσφενδόνιζε τις μπότες του μία μία προς την κατεύθυνση του πρώην πρωθυπουργού. Ο διαδηλωτής στη συνέχεια έφυγε από την αίθουσα συνοδεία ανδρών της ασφάλειας.



Το περιστατικό είναι παρόμοιο με εκείνο το 2008 στο Ιράκ, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε επίθεση με παπούτσια από έναν Ιρακινό δημοσιογράφο.

Shoe Attack over Iraq: Boots thrown at ex-PM Howard on Australian TV show

Συνέλαβαν τη νύφη το γαμπρό και τους καλεσμένους!

Αναπάντεχη τροπή πήρε πολιτικός γάμος,αφού δευτερόλεπτα πριν το ζευγάρι περάσει τις βέρες,αστυνομικοί εισέβαλλαν στο δημαρχείο και τους ''πέρασαν'' χειροπέδες.




Η 21χρονη νύφη από τη Σλοβακία και ο 36χρονος Αφγανός γαμπρός ήταν έτοιμοι να τελέσουν γάμο-''μαιμού'' στο δημαρχείο του Sheffield,για να ξεπεράσουν τους αυστηρούς μεταναστευτικούς νόμους της Αγγλίας που διέπουν τη χορήγηση ασύλου.



Σύμφωνα με την Αστυνομία,με παρόμοιες εφόδους σε γαμήλιες τελετές,πρόλαβαν μέσα στο καλοκαίρι 53 εικονικούς γάμους και συνέλαβαν 118 άτομα-ψευδομάρτυρες.

Με ανακοίνωση μάλιστα ζητούν τη βοήθεια των βρετανών πολιτών,να ενημερώνουν δηλαδή τις αρχές όταν υποψιάζονται πως πρόκειται να τελεστεί τέτοιου είδους γάμος.

newsit.gr

Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Καταιγίδες και πολύ ισχυρές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ και προειδοποιεί πως τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα




Το μέτωπο έρχεται από τα δυτικά και τη νύχτα από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ από αύριο το πρωί θα πλήξει το υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία



Καταιγίδες ίσως πλήξουν για μικρά διαστήματα την ανατολική στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βράδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.



Ανήμερα της εθνικής μας εορτής τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου από το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν.



Στην Αττική αναμένεται δυνατή βροχή το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο Τετάρτη.



Από αύριο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και από την Πέμπτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ.



Από τη νύχτα απόψε έρχονται και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά με αποτέλεσμα από αύριο η θερμοκρασία να πέσει αρκετά.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Θ. Βέγγου.

O Θανάσης Βέγγος νοσηλεύεται εδώ και αρκετές μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Η υγεία του παρουσίασε μία μικρή επιδείνωση και γι'αυτό τον λόγο νοσηλεύεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.




Το TLIFE επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου, κύριο Απόστολο Λέτσιο ο οποίος μας είπε ότι μετά το χειρουργείο παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο αναπνευστικό του κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη.



''Ο κύριος Βέγγος δεν εξήλθε ποτέ από το νοσοκομείο. Μετά την αποθεραπεία από το χειρουργείο που του είχε γίνει παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο αναπνευστικό του το οποίο κρίθηκε σοβαρό. Μπήκε στην μονάδα αυξημένης φροντίδας και διερευνάται αυτή τη στιγμή εργαστηριακά σε τι οφείλεται αυτό, αν υπάρχει κάποιο μικρόβιο κτλ. Η κατάστασή του είναι κρίσημη μεν αλλά ο ίδιος αυτή την στιγμή είναι καλά από την άποψη πως επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον, δεν είναι διασωληνωμένος, κτλ. Αλλά δεν παύει η κατάστασή του να είναι κρίσιμη. Είναι μεγάλος στην ηλικία κι αυτό στην περίπτωσή του είναι επιβαρυντικό. Αν ήταν ένας νέος άνθρωπος δεν θα το συζητάγαμε καθόλου'', δηλώνει ο κύριος Λέτσιος στο TLIFE.



Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά και πολύ σύντομα ο Θανάσης, ''ο καλός μας άνθρωπος'', να βρίσκεται κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Xάκερ εκβίαζε πασίγνωστη τραγουδίστρια ότι θα πουλήσει προσωπικές της φωτογραφίες!

Μία πασίγνωστη τραγουδίστρια έπεσε θύμα εκβιασμού όταν κάποιος χάκερ κατάφερε μέσω του facebook και της google να κλέψει από τον υπολογιστή της, πολύ προσωπικές φωτογραφίες.




Της έστελνε ανώνυμα μηνύματα και e - mail και της ζητούσε να του δώσει 20.000$ προκειμένου να μην της πουλήσει. Είχε στην κατοχή του 27 φωτογραφίες απ΄οτις οποίες θα μπορούσε να κερδίσει 50.000$ αλλά της έκανε... φιλική τιμή.



Τα στοιχεία του θύμτος δεν μπορούν να δοθούν καθώς η νομοθεσία απαγορεύει να αναφερθεί το όνομά της, η ηλικία της και η οικογενειακή της κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει ένα σπίτι στο Λονδίνο. Η ταυτότητα του εκβιαστή όμως δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Είναι ο 24χρονος Sebastian Bennett.Όλα ξεκίνησαν πέρσι το Νοέμβριο όταν η celebrity έχασε τα κλειδιά του σπιτιού της, μάλλον στο κομμωτήριο. Το βράδυ κάποιος μπήκε στο σπίτι της και πήρε δύο lap top και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Εκείνη την ημέρα είδε προφανώς και τις φωτογραφίες σπάζοντας τους κωδικούς της.




Του την στήσανε, του παρέδωσαν τα χρήματα, πήραν τη memory stick με τις φωτογραφίες και αργότερα τον ακολούθησαν. Τότε οι αρχές τον συνέλαβαν.

Μήνυμα σε μπουκάλι, πετάχτηκε στον Ειρηνικό και έφτασε στον προορισμό του, στην Αίγινα

Λες πως αυτά δεν συμβαίνουν, αφού μοιάζουν με σταγόνα σε έναν ωκεανό πιθανοτήτων. Κι όμως, ένα μπουκάλι με μήνυμα που πετάχτηκε κάποτε στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφτασε στον παραλήπτη του στην Αίγινα!


Η νοσταλγία του ναυτικού-αποστολέα...



Ο καπετάν Σταύρος δεν είχε ύπνο εκείνη την νύχτα. Στριφογυρνούσε στο κρεβάτι του, βούλιαζε στη νοσταλγία για την πατρίδα, την οικογένειά του. Το ταξίδι ήταν μακρύ. Είχαν ξεκινήσει 20 Οκτωβρίου 1998 από την Μπαλμπόα του Παναμά με προορισμό την Κορέα.

Δεν θα φτάνανε πριν από τα τέλη Nοεμβρίου. Το ημερολόγιο έδειχνε 4/11 πια, αλλά ο χρόνος σαν να είχε σταματήσει. Ατέλειωτες οι μέρες και οι νύχτες. Εκείνο το βράδυ το φορτηγό πλοίο «Αναστασία» περνούσε κοντά στο Μαουί, ένα νησάκι του συμπλέγματος της Χαβάης. «Γιατί όχι;» σκέφτηκε ο καπετάν Σταύρος και σηκώθηκε μια και καλή από το κρεβάτι.



«Σκέφτηκα να στείλω ένα μήνυμα με το θαλάσσιο ταχυδρομείο στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου», λέει σήμερα από το σπίτι του στην Αίγινα ο κ. Σταύρος Δρακάκης. «Ηταν αφόρητη η νοσταλγία που ένιωθα εκείνη τη μέρα. Μας πιάνει εμάς τους ναυτικούς αυτό στα μεγάλα ταξίδια. Οση πίστη κι αν είχα όμως, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το μήνυμα θα έφτανε τελικά στον προορισμό του. Εστω και έντεκα χρόνια μετά...»

Σταθμός πρώτος: Ιαπωνία!



Πράγματι, πριν από λίγους μήνες, σε κάποια ακτή της Ιαπωνίας, μια γυναίκα παρατήρησε κάτι να λαμπυρίζει στο νερό. Ηταν ένα μπουκάλι - δεν φαινόταν πια τι είδους, τόσο φθαρμένο ήταν από την αλμύρα. Η γυναίκα με κόπο το άνοιξε για να βρει μέσα τρία σημειώματα. «Λες;» σκέφτηκε και έδωσε να μεταφραστούν. «Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 1998, ώρα 6 π.μ.», ξεκινούσε το ένα γράμμα.



«Κοριτσάκι μου γεια σου. Εφόσον αυτό το γράμμα γράφεται για εκείνους που αγαπώ πολύ, πώς ήταν δυνατόν να μη γράψω σε σένα που σ’ αγαπώ πολύ, σε λατρεύω, μου λείπεις και σε θυμάμαι πάντα; Ο Σταυρούλης σου».

Το δεύτερο σημείωμα απευθυνόταν τα παιδιά, «Προς τον Πανούλη και τον Κωστάκη. Αγοράκια μου γεια σας. Βρίσκομαι στο παραπάνω στίγμα και σας γράφω δυο λόγια πελαγίσια χωρίς να ξέρω αν ποτέ θα τα διαβάσετε. Κι αυτό γιατί θα τα στείλω με μπουκάλι. Είναι μια παλιά συνήθεια να στέλνεις δυο λόγια μ’ αυτόν τον τρόπο σ’ αυτούς που αγαπάς πάρα πολύ. Σας θυμάμαι πάντοτε και παρακαλώ τον Θεό να περάσουν οι μέρες σύντομα και να γυρίσω για πάντα κοντά σας. Φιλάκια πολλά, με πολλή αγάπη, ο πατέρας σας».

Το τρίτο γράμμα ήταν γραμμένο στα αγγλικά. «Αγαπητέ κύριε, όταν βρείτε αυτό το γράμμα παρακαλώ στείλτε το στο σπίτι μου. Ο καπετάνιος του “Αναστασία”».

Οι επίσημες αρχές της Ιαπωνίας, ασχολήθηκαν με το μύνημα στο μπυκάλι!



Αυτό ήταν και το μόνο στοιχείο που είχαν οι αρχές της Ιαπωνίας για να κατορθώσουν να βρουν τον αποστολέα του μηνύματος στο μπουκάλι. Το περίεργο θαλασσινό «εύρημα» εστάλη στην πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, η οποία ανέλαβε το δύσκολο έργο του εντοπισμού του ναυτικού.



Χρειάστηκε να ανατρέξουν σε αρχεία, με μέριμνα του ίδιου του πρέσβη που συγκινήθηκε από την ιστορία, και τελικά ο καπετάν Σταύρος βρέθηκε. Στα 72 του σήμερα, ευτύχησε να ενημερωθεί ότι το μήνυμά του είναι ασφαλές και έτοιμο να επιδοθεί στους οικείους του.



«Μετά από εκείνο το ταξίδι, που ήταν ένα από τα τελευταία μου πριν συνταξιοδοτηθώ είχα μιλήσει στη γυναίκα μου για το μήνυμα στο μπουκάλι. Δεν ξέρω αν με είχε πιστέψει τότε, αλλά τώρα πια έχω και τα πειστήρια!» λέει με κρυφή χαρά. «Το πιο περίεργο είναι ότι δεν βρέθηκε σε κάποιο από τα νησιά της Χαβάης που ήταν κοντά. Το μπουκάλι ταξίδεψε τουλάχιστον 3-4.000 μίλια ώς την Ιαπωνία, από τη μέση του Ειρηνικού στο βόρειο Ειρηνικό», προσθέτει. «Τι μπουκάλι ήταν, θυμάστε;» τον ρωτάμε. «Ουίσκι πρέπει να ήταν παιδί μου. Δεν υπήρχαν και πολλά άλλα εκεί μέσα», λέει χαριτολογώντας

Πέθανε το χταπόδι – μέντιουμ του Μουντιάλ!

Το διάσημο χταπόδι Πολ που προέβλεψε με απόλυτη επιτυχία αρκετά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής απεβίωσε από φυσικά αίτια.




“Τον βρήκαμε νεκρό σήμερα το πρωί στη δεξαμενή που τον κρατούσαμε. Ήταν κάτι αναμενόμενο, γιατί τις τελευταίες ημέρες είχε μικρή κινητικότητα και έτρωγε πολύ λίγο”, δήλωσε υπεύθυνος του ενυδρείου, που φιλοξενούσε τον Πολ. Παράλληλα, διευκρίνισε πως ο θάνατος του Πολ προήλθε από φυσικά αίτια και δεν κατέληξε σε κάποιο πιάτο.



Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα στο ενυδρείο του Ομπερχάουζεν είναι πένθιμο. Οι υπάλληλοι φορούν μαύρες κορδέλες, ενώ ένα βιβλίο συλλυπητηρίων είναι στη διάθεση των επισκεπτών. Ο αντικαταστάτης του Πολ στο ενυδρείο έχει ήδη βρεθεί και μένει να φανεί αν θα έχει τις ίδιες μαντικές ικανότητες με τον εκλιπόντα.

Για 5 χρόνια τους κρατούσε φυλακισμένους, τους έδερνε και τους έπαιρνε τα λεφτά!

Απίστευτη υπόθεση στη Μεσσηνία με πρωταγωνιστή έναν σύγχρονο δουλέμπορο!




Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 41χρονος προσκάλεσε στην Ελλάδα πριν από 5 χρόνια έναν 33χρονο και 26χρονη αλλοδαπή, προσφέροντάς τους δουλειά στα χωράφια και με καλά λεφτά, στα Φιλιατρά.



Οι δύο αλλοδαποί ήρθαν όμως... σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το Νewsmessinia, μόνο καλύτερη ζωή δε βρήκαν στη χώρα μας!



Από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη Μεσσηνία, ο 41χρονος τους φυλάκισε μαζί με άλλους μέσα στο σπίτι του, τους πήρε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και με ξύλο, τους ανάγκαζε να δουλεύουν σε χωράφια των Φιλιατρών και να του δίνουν σχεδόν όλα τους τα λεφτά!



Μάλιστα, όπως είπε η 26χρονη γυναίκα, προσπάθησε πολλές φορές να τη βγάλει στην πορνεία, χωρίς όμως να καταφέρει να την πείσει...



Οι δύο αλλοδαποί πρωταγωνιστές της υπόθεσης κατάφεραν μετά από 5 χρόνια να ξεφύγουν από τα χέρια του και να καταγγείλουν στην αστυνομία τα όσα πέρασαν.



Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 41χρονο το απόγευμα της Κυριακής. Σε έρευνες που έκαναν στο σπίτι του αλλά και στο αυτοκίνητό του, βρήκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα τεσσάρων άλλων αλλοδαπών και το χρηματικό ποσό των 510 Ευρώ.



Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης...



newsit.gr

Στέβια: η ζάχαρη του μέλλοντος

http://www.cosmo.gr/images/stevia%20!!.jpgΗ στέβια χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ‘’το φυτό της νέας χιλιετίας’’ και η ζάχαρή του ως ‘’η ζάχαρη του μέλλοντος’’. Πρόκειται για ένα μικρό βότανο που φυτρώνει στη Βορειοδυτική Παραγουάη και αποτελεί παραδοσιακό γλυκαντικό των αυτοχθόνων Γκουαρανών.




Σήμερα η κύρια χρήση της στέβιας είναι η εξαγωγή από τα φύλλα της (χλωρά ή ξηρά) των φυσικών γλυκαντικών ουσιών στεβιοσίδη, ρεμπαουδιοσίδη, κ.ά.. Η στεβιοσίδη μόνη της ή μαζί με τις άλλες γλυκαντικές ουσίες είναι μία λευκή, μικροκρυσταλλική ουσία, όπως και η κοινή ζάχαρη, αλλά με μηδενική θερμιδική αξία και 200-300 φορές πιο γλυκιά, ανάλογα με την συγκέντρωση κάθε μιας από τις παραπάνω φυσικές γλυκαντικές ουσίες.



«Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης (που υπάρχει στη στέβια) είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αλλά χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική αφού υποκαθιστά τη ζάχαρη και την πράσινη χρωστική καθώς και στην ιατρική αφού μπορεί να καταναλωθεί σε άτομα με διαβήτη», δηλώνει η Δέσποινα Μαρσέλου, διαιτολόγος – διατροφολόγος με ειδίκευση στην κλινική διατροφή και ανοσολογία.

Σε ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, επιτρέπεται μόνο ως διαιτητικό συμπλήρωμα , ενώ σε άλλες (Ιαπωνία από το 1971, Βραζιλία ) ως υποκατάστατο της ζάχαρης, ως συμπλήρωμα διατροφής και ως διαιτητικό συμπλήρωμα χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.

«Στη στέβια αποδίδονται ιδιότητες όπως αντιυπερτασικές, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές, ενώ θεωρείται και όπλο κατά της παχυσαρκίας μιας και η κρυσταλλική γλυκιά ουσία της στέβιας δεν αλλάζει μορφή ακόμη και σε θερμοκρασία έως και 200 βαθμών Κελσίου, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική», σημειώνει η κ. Μαρσέλου.

«Έχει προταθεί ακόμα η χρήση της και για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης με τον ισχυρισμό ότι μειώνεται κατά 75% η πιθανότητα θραύσης στα κελύφη των αβγών του κοτόπουλου, αν προστεθεί στην τροφή τους ένα μικρό ποσοστό σκόνης από φύλλα στέβιας.»

Οι έρευνες που αναφέρονται στην βιβλιογραφία για την ασφάλεια κατανάλωσης του ‘’θαυματουργού’’ αυτού φυτού είναι πολύ λίγες και σε πειραματικά στάδια. Κάποιες από αυτές έχουν αναφέρει ότι αν τροποποιηθεί γενετικά το προϊόν της στέβια, η στεβιόλη μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογένεση ενώ η κατανάλωσή της σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες μπορεί να επιφέρει προβλήματα γονιμότητας.

Τέλος προϊόν της στέβιας, η στεβιοσίδη μπορεί να οδηγήσει σε δυσαπορόφηση υδατανθράκων, όταν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, εμποδίζοντας έτσι την παραγωγή ενέργειας (γλυκόζης) απαραίτητης για τα κύτταρα. Φυσικά αξίζει να αναφέρουμε ότι όλες αυτές οι έρευνες αναφέρονται σε ποντίκια και όχι σε ανθρώπους.

Πολιτικές αντιπαραθέσεις και ανησυχίες για την υγεία λόγω των παραπάνω ερευνών έχουν περιορίσει τη διαθεσιμότητα της Stevia σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα ο οργανισμός φαρμάκων στην Αμερική επιμένει να παραμείνει ως διαιτητικό συμπλήρωμα και όχι να καταναλωθεί ελεύθερα.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι θίγονται τα συμφέροντα της βιομηχανίας της ζάχαρης και των χημικών γλυκαντικών ουσιών.

Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των τριών ευρωπαϊκών χωρών (οι άλλες δύο είναι η Ιταλία και η Πορτογαλία), στις οποίες αναμένεται να χορηγηθεί άδεια για την καλλιέργεια στέβια, που εκτιμάται ότι μπορεί να αντικαταστήσει την καπνοκαλλιέργεια.



cosmo.gr

Κόβουν το facebook γερμανικές εταιρίες

http://engine.feed.gr/?catid=11381&imgid=34817537&srcid=1101&type=11495Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες γερμανικές εταιρίες απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους την χρήση του Facebook και του Twitter στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της... γερμανικής οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche. Παρότι ως επίσημη αιτιολογία προβάλλονται λόγοι ασφάλειας, οι εταιρείες μάλλον ανησυχούν για το γεγονός ότι πάρα πολλές εργατοώρες χάνονται μέσω της «κοινωνικής δικτύωσης» των υπαλλήλων τους.


Ο εκπρόσωπος της Commerzbank δήλωσε στο περιοδικό, «Για την πλειονότητα των υπαλλήλων μας, δεν υπάρχει πρόσβαση σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λόγους ασφαλείας».

«Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν στο παρελθόν το εργαλείο μέσω του οποίου εισέρχονταν βλαπτικά software. Σήμερα είναι τα κοινωνικά δίκτυα», σχολιάζει ο Κρίστιαν Φουχς της εταιρείας λογισμικού ηλεκτρονικής ασφάλειας Kaspersky.

Άλλες εταιρείες που έχουν απαγορεύσει την χρήση του Facebook στον χώρο εργασίας είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και η εταιρεία δομικών υλικών HeidelbergCement.

Όμως, όπως αναφέρεται στο άρθρο του περιοδικού Wirtschaftswoche, οι εταιρείες έχουν άλλα κίνητρα για την απαγόρευση της χρήσης των κοινωνικών δικτύων. Το Facebook έχει περίπου 500 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων δέκα και πλέον εκατομμυρίων στην Γερμανία, ενώ πρόσφατη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι δεν υπάρχει άλλος δικτυακός τόπος τον οποίο να επισκέπτονται πιο συχνά οι υπάλληλοι γραφείου σε ολόκληρη την Αμερική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ομολογεί στο περιοδικό ότι, «για λόγους παραγωγικότητας, η πρόσβαση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έχει μπλοκαριστεί σε συγκεκριμένα γραφεία.»

Η εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας Clearswift πρόσφατα πραγματοποίησε έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι το 56% των Γερμανών διαβάζει προσωπικά email κάθε μέρα στη δουλειά, ενώ ένα 40% κάνει χρήση του online banking από το χώρο εργασίας. Πάνω από το ένα τρίτο χρησιμοποιεί τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σχεδόν το 25% βλέπει online βίντεο.

Η ίδια έρευνα βρήκε ότι περίπου το 30% των γερμανικών εταιρειών φοβούνται ότι η απρόσκοπτη πρόσβαση των υπαλλήλων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην παραγωγικότητα. Όμως, το 56% των ίδιων εταιρειών δηλώνουν ως κύριο λόγο για το μπλοκάρισμα των συγκεκριμένων ιστοσελίδων τις ανησυχίες για την ασφάλεια της εταιρείας.

Σεισμός 7,5 ρίχτερ και φόβοι για τσουνάμι στην Ινδονησία

Σεισμός 7,5 ρίχτερ και φόβοι για τσουνάμι στην ΙνδονησίαΙσχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.




Το Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε εφαρμογή συναγερμός για τοπικό τσουνάμι, δεν διαβλέπει όμως απειλή για τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή.



Νωρίτερα, ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Σουλαουέσι της Ινδονησίας. Δεν υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι, ενώ δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.



Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 176 χιλιόμετρα νότια του Μανάντο, πρωτεύουσα της επαρχίας Σουλαουέσι, σύμφωνα με το USGS (Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής).

Πάνω από 250 νεκροί από χολέρα στην Αϊτή

Πάνω από 250 νεκροί από χολέρα στην ΑϊτήΔιακόσιοι πενήντα εννιά νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από την επιδημία της χολέρας στην Αϊτή.




Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Υγείας, Γκάμπριλε Τιμοτέ, άλλοι 3.342 πολίτες νοσηλεύονται «χτυπημένοι» από τη νόσο.



Ο κ. Τιμοτέ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μεγάλη κινητοποίηση σε επίπεδο εκλεγμένων πολιτών, κοινοταρχών και άλλων ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες καταπολέμησης της νόσου με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών που θα ελέγξουν και το πόσιμο νερό, απ΄όπου φαίνεται ότι προήλθε η νόσος

Πώς λειτουργεί το λέιζερ του έλληνα γιατρού, που "καίει" τους καρκινικούς όγκους του πνεύμονα.

Πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά γίνεται πλεον η επέμβαση αφαίρεσης μεταστατικών όγκων στον πνεύμονα, χάρη στην τεχνολογία laser που χρησιμοποιεί ο έλληνας γιατρός Γιώργος Λαδάς.




Το "λέιζερ του πνεύμονα", παρουσιάστηκε στις 7 Ιουνίου 2010 στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον (Royal Brompton Hospital) στο Τσέλσι, στο κεντρικό Λονδίνο, μετά από περισσότερο από δύο χρόνια έρευνας, εκ μέρους του έλληνα γιατρού. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα Daily Mail βλέπετε τον δρα Λαδά και δίπλα του την συσκευή λέιζερ.



Ποιός είναι ο δρ Λαδάς

Ο Γιώργος Λαδάς είναι επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον. Ο έλληνας χειρουργός ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην χειρουργική θώρακος και την περιφερική αγγειακή χειρουργική στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" το 1989 και το 1994 προσχώρησε στο Royal Brompton Hospital. Μιλώντας στην βρετανική Daily Mail για την νέα επαναστατική μέθοδο αφαίρεσης όγκων με λέιζερ, είπε χαρακτηριστικά:



"Η παραδοσιακή μέθοδος είναι ένας μαραθώνιος. Πολλές φορές απαιτούνται εως και 8 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας".

Ο καρκίνος του πνεύμονα και το κάπνισμα



Ο καρκίνος του πνεύμονα παραμένει ο συνηθέστερος καρκίνος στον κόσμο, με περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους να τον εκδηλώνουν ετησίως! Περίπου το 85 με 90 τοις εκατό των καρκίνων του πνεύμονα οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα που αποδίδονται στο παθητικό κάπνισμα. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η διακοπή του καπνίσματος απομακρύνει χρόνο με τον χρόνο τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα!



Σε ποιούς ασθενείς μπορεί να εφαρμοστεί το λέιζερ

Οι περισσότεροι ασθενείς που φτάνουν στον δρα Λαδά, παρουσιάζουν μεταστατικούς όγκους στον πνεύμονα, έχοντας πρωτοπαθή καρκίνο κάπου αλλού στο σώμα, όπως στο έντερο ή στα νεφρά ή στα οστά. Το λέιζερ ενδείκνυται κυρίως σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού οι πρωτοπαθείς όγκοι συχνά απαιτούν την "καταστροφή" ενός μεγαλύτερου μέρους του πνεύμονα.

Ποια είναι τα οφέλη του λέιζερ



Η ιδέα της θεραπείας όγκων του πνεύμονα με λέιζερ δεν είναι νέα, έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται ήδη στη Γερμανία από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Το ενδιαφέρον του Γιώργου Λαδά αυξήθηκε όταν συνειδητοποίησε τα σημαντικά οφέλη, για τους ασθενής του αλλά και για τον ίδιο!



"Το λέιζερ έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μένα στην αντιμετώπιση των πολλαπλών όγκων του πνεύμονα, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος", λέει.

" Συχνά οι μεταστάσεις μας φέρνουν αντιμέτωπους με δέκα ή και περισσότερους όγκους σε κάθε πνεύμονα. Ο στόχος είναι να απομακρυνθούν διασώζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του υγιούς πνεύμονα. Η αποκατάσταση μετά την εφαρμογή του λέιζερ είναι πολύ γρήγορη. Αυτό το μηχάνημα κάνει τα πράγματα πολύ καλύτερα για τους ασθενείς μας", εξηγεί.

Πώς λειτουργεί η συσκευή



Η ακτίνα του λέιζερ περνά μέσα από έναν κύλινδρο από γυαλί ο οποίος είναι καλυμμένος με πλαστικό. Στην άκρη του κυλίνδρου μια συσκευή που μοιάζει με στυλό επιτρέπει στον ειδικό να στοχεύει με το λέιζερ ακριβώς το σημείο που επιθυμεί. Οταν "κλειδωθεί" ο στόχος, η συσκευή στέλνει την ακτίνα ισχύος 70.000 watt ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Αυτό προκαλεί παραγωγή πολύ υψηλών θερμοκρασιών που φτάνουν και τους 7.000 βαθμούς Κελσίου (όσο 70 φούρνοι μικροκυμάτων μαζί), με αποτέλεσμα ο όγκος να εξατμίζεται τελικά και να εξαφανίζεται τελείως. Στη διάρκεια της επέμβασης, όλοι πρέπει να φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για να αποφύγουν τυχόν βλάβη στα μάτια τους από το λέιζερ.



Το λέιζερ παράλληλα μπορεί να «σφραγίσει» τον περιβάλλοντα ιστό γύρω από τον όγκο, με συνέπεια να αποφεύγεται η αιμορραγία που συμβαίνει με τη συμβατική μέθοδο. Έτσι, μειώνεται στο μισό περίπου και ο χρόνος που ο ασθενής παραμένει σε γενική αναισθησία (σε δύο ή τρεις ώρες κατά μέσο όρο).



Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου

Για να καταφέρει να χρησιμοποιήσει την νέα τεχνική, ο δρ. Λαδάς πραγματοποίησε εκπαίδευση στη Γερμανία και την Αυστρία, ενώ εξασφάλισε τη σχετική άδεια από την αρμόδια επιτροπή του βρετανικού νοσοκομείου, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών. Για την ώρα, η μέθοδος έχει εφαρμοστεί σε 43 ασθενείς με μεταστατικούς όγκους στον πνέυμονα και 3 πρωτεύοντες όγκους, οι οποίοι αφαιρέθηκαν με λέιζερ. Ο ίδιος ο δρ Λαδάς διαβεβαιώνει πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά!

Οπως γνωρίζουν καλά οι καρκινοπαθείς, η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων όγκων δεν αποτελεί θεραπεία του καρκίνου, αλλά μέρος της αντιμετώπισης του. Η απομάκρυνση των όγκων με λέιζερ αποτελεί -κατα τον έλληνα γιατρό- μία σαφώς γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη μέθοδο, στην προσπάθεια καταπολέμησης της νόσου!

Ο υπολογιστής "αλλοιώνει" το δέρμα του προσώπου

Ο υπολογιστής "αλλοιώνει" το δέρμα του προσώπουΤο γυναικείο πρόσωπο χάνει την σφριγηλότητά του και το σχήμα του εξαιτίας της πολύωρης εργασίας μπροστά σε υπολογιστή.




Το φαινόμενο, το οποίο έχει ονομαστεί «το πρόσωπο του υπολογιστή», όπως προειδοποιεί κορυφαίος πλαστικός λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και επιβάλλει την πιο συνειδητοποιημένη στάση μας όταν καθόμαστε μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.



«Αν είστε από αυτές που συνοφρυώνονται την ώρα που προσπαθούν να συγκεντρωθούν μπροστά στον υπολογιστή, με τον καιρό θα αποκτήσετε γραμμές στο μέτωπο», προειδοποιεί ο Βρετανός πλαστικός χειρουργός δρ Μάικλ Πράγκερ που προσθέτει ότι το πιο εντυπωσιακό είναι ο αριθμός των γυναικών με πλαδαρό σαγόνι, επειδή είναι στην ίδια στάση για πολλή ώρα. «Αν περνάς πολύ χρόνο κοιτάζοντας προς τα κάτω, οι μύες του λαιμού κονταίνουν και γίνονται πλαδαροί, οπότε σχηματίζεται το διπλοσάγονο» εξηγεί ο ειδικός.



Αυτό που προτείνει ο ίδιος στις πελάτισσές του για να προλαμβάνουν όσο μπορούν αυτή την εξέλιξη, είναι να τοποθετούν έναν καθρέφτη δίπλα από τον υπολογιστή τους για να διαπιστώνουν αν έχουν για πολλή ώρα κάποια έκφραση που μπορεί να «χαραχτεί» στο πρόσωπό τους. Αλλο μέτρο για την πρόληψη του «προσώπου του υπολογιστή» είναι τα μικρά συχνά διαλείμματα από τη δουλειά και οι ασκήσεις στρέτσινγκ των μυικών ομάδων του λαιμού.

Κύπρος: Το χέρι νεαρής εγκλωβίστηκε σε μηχανή άλεσης κιμά

Τον χειρότερο εφιάλτη έζησε χθες 23χρονη από τη Ρουμανία. Η άτυχη κοπέλα διακομίστηκε χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο Λεμεσού με ακρωτηριασμένο τον καρπό του δεξιού της χεριού, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το χέρι της εγκλωβίστηκε σε μηχανή άλεσης κιμά.


Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η 23χρονη εργαζόταν σε ψησταριά στην περιοχή Εναερίου. Αμέσως κλήθηκαν στη σκηνή άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι, παρά τις προσπάθειες τους, δεν μπόρεσαν να απελευθερώσουν το χέρι της άτυχης κοπέλας, κάτι που έγινε τελικά κατορθωτό στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με οδηγίες των ιατρών. Λόγω της ιδιαιτερότητας του περιστατικού, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της 23χρονης σε ιδιωτική κλινική, όπου εισήχθηκε στο χειρουργείο και τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα. Το μηχάνημα παραλήφθηκε από την Αστυνομία για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ επιθεωρητές του γραφείου εργασίας διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ