Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τουρκογέφυρα Βασιλικού:

Τουρκογέφυρα Βασιλικού:


Παραλογισμός, κατάντια , ηλιθιότητα…

-Του Δημήτρη Θωμαδάκη – Βέλο Κορινθίας…

Και μετά τις προηγηθείσες αναφορές και καταγγελίες κατοίκων της περιοχής αυτής για τον όγκο των σκουπιδιών και μπαζών, καθώς και τις μεταγενέστερες απαντήσεις των υπευθύνων, περί τακτοποίησης του θέματος αυτού και περί καθαρισμού της περιοχής, ΤΙ;



Σάββατο, 2-10 και Κυριακή 3-10-2010.



Διασχίζοντας ο καθένας μας το δρόμο που οδηγεί από το Βέλο στο Βασιλικό και στο Μούλκι, μπορεί να απολαύσει το τριτοκοσμικό θέαμα μιας άθλιας χώρας, που τα σκουπίδια και τα μπάζα των ιθαγενών της εξακολουθούν να προβάλλονται ως σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος! Και όχι μόνο αυτό. Μέσα σ’ αυτά διακρίνει ο διερχόμενος άτυχα μικρά κουταβάκια που κάποιοι τα πέταξαν εκεί, γιατί προφανώς τους ήταν βάρος. Γύρω-γύρω τα άλογα των διαμενόντων στην περιοχή αυτή τσιγγάνων, περιφέρονται από δω και από κει, προσδίδοντας μια ρομαντική αίσθηση και διάθεση στον επισκέπτη.



Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η διαδρομή αυτή αποτελεί την εναλλακτική δίοδο για να επισκεφθεί την Αρχαία Συκιώνα και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής του Βασιλικού! Κάπου πλέον διαπιστώνεται ότι φθάσαμε στα όριά μας, και ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας, όπως πολύ σωστά η φράση αυτή είχε αποδοθεί από τους προγόνους μας.



Μια λέξη ταιριάζει απόλυτα για όλα αυτά ΝΤΡΟΠΗ για όλους εμάς και ιδιαίτερα ΝΤΡΟΠΗ γιατί όλοι μας με την κατ’ επανάληψη ανάδειξη των «ανεύθυνων υπευθύνων» αρμοδίων πολιτικών αρχόντων, είμαστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το χάλι μας…



Και κάτι επιπλέον και σοβαρότερο. Από καιρό τώρα στο σημείο αυτό και δίπλα από το οδόστρωμα της εθνικής οδού Κορίνθου Πατρών, κατασκευάζεται και ήδη είναι σχεδόν τελειωμένο, επιπρόσθετο τμήμα γέφυρας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση διέλευσης της εν λόγω οδού. Παρατηρώντας κανείς το σημείο που διέρχεται ο ποταμός Ασωπός, διαπιστώνει ότι έχει γίνει επιχωμάτωση και έχουν τοποθετηθεί για τη διέλευση των υδάτων του ποταμού πέντε (5) τσιμεντοσωλήνες, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου εκάστη! Κατόπιν τούτου τίθεται το απλοϊκό ερώτημα στους ορισθέντες – υπεύθυνους μηχανικούς της μειοδότριας εταιρίας που ανέλαβαν και υλοποίησαν τη συγκεκριμένη κατασκευή: Μελέτησαν και έλαβαν υπόψη τους τον όγκο των διερχόμενων υδάτων του ποταμού αυτού, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε φθινοπωρινή περίοδο και οδηγούμαστε σε χειμερινή, όπου η λειτουργία του ποταμού θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη; Γνωρίζουν ή όχι ότι εκτός από νερά κατεβαίνουν και κορμοί δέντρων και άλλα ογκώδη αντικείμενα, το οποία μόνο από τύχη δεν θα φράξουν τα στόμια των σωληνώσεων αυτών; Διαπίστωσαν ή όχι, ότι πάνω από τις σωλήνες έχουν τοποθετήσει χώμα από εκχερσώσεις της γύρω περιοχής, με συνέπεια το όλο οικοδόμημα στο σημείο αυτό να έχει περισσότερες πιθανότητες να λειτουργήσει ως φράγμα και όχι ως διευκόλυνση απορροής των υδάτων του Ασωπού, στο υπόλοιπο τμήμα του ποταμού που καταλήγει στον Κορινθιακό κόλπο; Εάν συμβεί το τελευταίο σε ενδεχόμενη νεροποντή στα ορεινά της Κορινθίας, τι συνέπειες θα έχουμε, τόσο για τους κατοίκους του Βέλου όσο και του Κιάτου και για τις περιουσίες τους; Μήπως κάποιος από τους υπεύθυνους των εμπλεκόμενων Δήμων και της Νομαρχίας Κορινθίας, πρέπει να μεταβεί στην περιοχή αυτή, σχηματίζοντας ιδία γνώμη και να δώσει άμεσες λύσεις, πριν συμβεί το κακό…

Πελοπόννησος: Εγκρίθηκαν 19,76 εκ. ευρώ για επιδότηση από τον Aναπτυξιακό

Πελοπόννησος: Εγκρίθηκαν 19,76 εκ. ευρώ για επιδότηση από τον Aναπτυξιακό




Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010







Νέα επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 19,76 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προωθούνται προς υλοποίηση με επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν έξι τουριστικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 8,3 εκατ. ευρώ, καθώς και 15 επενδύσεις του δευτερογενή τομέα, συνολικού κόστους 11,46 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, στον Nομό Αρκαδίας εγκρίθηκε η δημιουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων 3 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 64 κλινών, συνολικού κόστους 3.420.000 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 2.052.000 ευρώ, στον Nομό Λακωνίας η ίδρυση ενός ακόμα ξενοδοχείου 3 αστέρων, ύψους 770.000 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 462.000 ευρώ, καθώς επίσης και τρία επενδυτικά σχέδια στον Nομό Μεσσηνίας, συνολικού κόστους 4.125.995 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 2.475.597 ευρώ, που αφορούν την ίδρυση τριών ξενοδοχειακών μονάδων 3 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 100 κλινών.

Επίσης στον δευτερογενή τομέα εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια ύψους 911.000 ευρώ στον Nομό Αρκαδίας, επτά στον Nομό Λακωνίας συνολικού ύψους 4,87 εκατ. ευρώ και έξι στον Nομό Μεσσηνίας συνολικού ύψους 5.665.745 ευρώ.

Συνολικά από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν ενταχθεί στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου και υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 175 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια των υπηρεσιών της περιφέρειας προκειμένου να ενταχθεί το σύνολο των επενδυτικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί για επιχορήγηση από τον Ν. 3299/04.

Ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών στην Κόρινθο

Ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών στην Κόρινθο




Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010









Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου το πρωί και έως το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια), δράση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Με πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ 100.3 και στήριξη από τον Δήμο Κορινθίων, κοντέινερ της εταιρείας ανακύκλωσης συσκευών θα βρίσκονται στη πλατεία από τις 8 το πρωί της ίδιας μέρας, καλώντας τους πολίτες να φέρουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που δεν έχουν ανάγκη.

Η Δημοτική Αρχή συμπαρίσταται στη σημαντική αυτή προσπάθεια γιατί ήδη έχει κάνει πράξη και προωθεί την ανακύκλωση απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων.

Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να στηριχθεί γιατί δημιουργεί κίνητρα να αποκτήσουν οι Έλληνες δημότες και πολίτες, «οικολογική συνείδηση» προς όφελος όλων μας.





--------------------------------------------------------------------------------

Μεγάλο τουριστικό γεγονός για το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις

Μεγάλο τουριστικό γεγονός για το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις
Μεγάλο τουριστικό γεγονός για το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις




Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010









Την τουριστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του Ράλι Ακρόπολις που φιλοξενεί το Λουτράκι θέτει ως στόχο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σε ανακοίνωσή του, στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εντάσσει το Ράλι Ακρόπολις στον σχεδιασμό του για την ανάδειξη του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού σε μοχλό ανάπτυξης και διεθνούς προβολής της χώρας μας. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο επέλεξε μόνο δύο αθλητικές διοργανώσεις, το Ράλι Ακρόπολις και τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, για να στηρίξει και να αναβαθμίσει σε τουριστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.

«Δίνουμε προστιθέμενη αξία σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και τα αναδεικνύουμε μέσω συντονισμένης επικοινωνιακής πολιτικής και στρατηγικής σε τουριστικά γεγονότα» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και προσθέτει: «η επόμενη ετήσια επαναλαμβανόμενη αθλητική διοργάνωση που θα επιχειρήσουμε να αναβαθμίσουμε σε προσοδοφόρο τουριστικό γεγονός είναι το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο καταφέραμε ήδη με συντονισμένες προσπάθειες να επανεντάξουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος είναι έτοιμος για να υλοποιήσει από κοινού με την Πολιτεία το σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης και αναβάθμισης του Ράλι Ακρόπολις.



Το Λουτράκι μπορεί να φιλοξενεί παγκόσμιους αγώνες

«Πριν από ένα χρόνο, με την επιτυχή διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις, επιβεβαιώσαμε την δυνατότητα της πόλης και της περιοχής μας να φιλοξενεί με άρτιο οργανωτικό τρόπο αγώνες παγκοσμίου επιπέδου, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις των διοργανωτών και τις προσδοκίες των φίλων του αθλητισμού. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινή προσπάθεια για ανάδειξη, προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού μέσω διεθνών αθλητικών γεγονότων. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας είναι έτοιμος, από κοινού με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ, να εργαστεί με αποτελεσματικότητα για την ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση του Ράλι Ακρόπολις με στόχο την διεθνή προβολή της χώρας και του τόπου μας. Θέλουμε το ενδιαφέρον της Πολιτείας να αποτυπωθεί εμπράκτως και θα συνεισφέρουμε για την υλοποίηση αυτής της κεντρικής πολιτικής επιλογής».

Νεκρός 43χρονος σε τροχαίο

Νεκρός 43χρονος σε τροχαίο




Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010







Οδηγός μοτοσικλέτας, 43 χρόνων βρήκε τραγικό θάνατο, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Πατρών, όταν Ι.Χ. φορτηγό οδηγούμενο από ένα 73χρονο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με την μοτοσικλέτα. Ενεργείται προανάκριση από την τροχαία Κορίνθου.



--------------------------------------------------------------------------------

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΖΑΧΑΡΙΑ



ΣΦΕΝΤΟΝΑ, στις 4 Οκτωβρίου, 2010

Υποκλοπές και στο Διαδίκτυο

Υποκλοπές και στο Διαδίκτυο


Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ

Μπορεί να απέχουμε αρκετά χρόνια από την εποχή που κρατικές υπηρεσίες σαν τη Στάζι παρακολουθούσαν τις συνομιλίες των πολιτών στο όνομα της ασφάλειας και της τάξης , αλλά πιθανότατα οδεύουμε προς μια διαδικτυακή εκδοχή της .





Η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζει για λογαριασμό μας σκηνικά παρακολουθήσεων που παραπέμπουν στην ταινία « Οι ζωές των άλλων » . Μόνο που αυτή τη φορά οι πράκτορες δεν θα κρύβονται στη σοφίτα πάνω από τον αντιφρονούντα αλλά πίσω από συστήματα παρακολούθησης των κοινωνικών δικτύων και των επικοινωνιών , οποιουδήποτε θεωρείται ύποπτος , στο Ιντερνετ .





Οπως αποκάλυψαν την περασμένη Δευτέρα οι « New York Times » ( http://blo.gr/2rb ) , το 2011 η αμερικανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει νομοσχέδιο που θα επιβάλει σε όλους του παρόχους / εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών όπως το Facebook ή το Skype να

χρησιμοποιούν τεχνολογίες συμβατές με τα συστήματα υποκλοπών που διαθέτουν οι ομοσπονδιακές αρχές . Το ίδιο θα ισχύει και για τα λογισμικά κρυπτογράφησης ( π.χ. κατά την αποστολή email μέσω συσκευών BlackBerry ) . Ετσι οι αρχές θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση και να υποκλέπτουν οποιαδήποτε συνομιλία , επικοινωνία ή ανταλλαγή αρχείου « peer to peer » μετά από σχετική εντολή άρσης του απορρήτου .







Οι υπέρμαχοι της ρύθμισης επικαλούνται , ως συνήθως , την ανάγκη προστασίας από ενέργειες τρομοκρατικές . Πιθανόν να φαντάζονται τους τρομοκράτες να συνεννοούνται μέσω FB για το πού έχουν αφήσει το κλειδί της γιάφκας .





Οι πολέμιοί της , όμως , μιλούν για δούρειο ίππο μέσω του οποίου επιχειρείται η κατάργηση της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών . Η διεθνής οργάνωση προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών Electronic Frontier Foundation ( http://blo.gr/2rc ) υπενθυμίζει πως έχουν δοθεί μάχες για να υπάρχουν διαθέσιμα στους χρήστες εργαλεία κρυπτογράφησης των δεδομένων που θέλουν να ανταλλάξουν ή να αποθηκεύσουν στο Διαδίκτυο . Και ο συγγραφέας Γκλεν Γκρίνγουολντ ( http://blo.gr/2re ) τονίζει πως η κυβέρνηση Ομπάμα κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο καταδίκαζε πολύ πρόσφατα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , που απαγόρευσαν τη χρήση του BlackBerry : Προσπαθεί να απαγορεύσει τις διαδικτυακές επικοινωνίες που δεν μπορεί να ελέγξει .

www.ασφάλεια www.truecrypt.org

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ boubouka@enet.gr





Μια και μιλάμε περί κρυπτογράφησης , μπορείτε να δοκιμάσετε εργαλεία όπως το συγκεκριμένο λογισμικό , που είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα , για να στέλνετε έγγραφα με ασφαλή τρόπο . Μπορείτε να κρυπτογραφήσετε συγκεκριμένα αρχεία ή το περιεχόμενο μιας συσκευής αποθήκευσης ( ακόμη και ενός ολόκληρου USB , ενός σκληρού δίσκου κ.λπ. ) . Για κάθε κρυπτογράφηση θα υπάρχει μόνο ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης που το έχει ο χρήστης .





www.δεδομένα





Μια λίστα με 5.300 χρήστες του Διαδικτύου , οι οποίοι φέρονται να έχουν επισκεφθεί ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου και να έχουν κατεβάσει υλικό , διέρρευσε online την περασμένη εβδομάδα έπειτα από επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα της βρετανικής νομικής εταιρείας ACS: αυτούς νόμου που συγκέντρωνε στοιχεία γι ' . Η επίθεση αποδίδεται σε αντίποινα , καθώς , όπως αποκαλύφθηκε , η εταιρεία αλίευε περιπτώσεις χρηστών που μπορούσαν να κατηγορηθούν για πειρατεία μέσω του Pirate Bay και διεκδικούσε αποζημιώσεις για να μην τους πάει δικαστικά . Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλούς από αυτούς που εκτέθηκαν δημοσίως εξαιτίας του φακελώματός της , αλλά κανείς δεν φαίνεται να τη λυπάται ιδιαιτέρως .





www.χαρτογράφηση www.crowdmap.com





Το Crowdmap είναι μια δωρεάν υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει κανείς πληροφορίες και ειδήσεις οι οποίες αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητού τηλεφώνου ή Διαδικτύου και να τα αποτυπώσει σε έναν χάρτη . Στο http://blo.gr/2rx μπορείτε π.χ. να δείτε πώς αποτυπώθηκε η γενική απεργία της περασμένης Τετάρτης στην Ισπανία , μέσω tweets και sms , πληροφορίες για τη συμμετοχή του κόσμου , τις συγκοινωνίες που λειτουργούσαν κ.λπ.





Κοινωνική μέσα μαζικής ενημέρωσης





Οι χρήστες του Facebook ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τελευταία λειτουργεί μια νέα υπηρεσία , η αυτόματη αναγνώριση προσώπου στις φωτογραφίες που αναρτώνται εκεί . Αρκεί να περάσει ο κέρσορας πάνω από το όνομα ενός φίλου σας που έχει υποδειχθεί ( υποδεικνύουν ) στη συγκεκριμένη φωτογραφία και αυτόματα το πρόσωπό του κεντράρεται μέσα σε ένα πλαίσιο συνοδευόμενο από την πρόταση να προστεθεί ετικέτα . Είναι προφανές ότι το φακέλωμα των εκατομμυρίων χρηστών του Facebook επεκτείνεται στα βιομετρικά χαρακτηριστικά τους .





Νέοι όροι





PGP ( Pretty Good Privacy ) Πρόγραμμα κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης δεδομένων που χρησιμοποιείται για την προστασία τους και για πιστοποίηση των χρηστών στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες .

Πηγή : www.wikipedia.org

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αναρτήθηκε από